Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri. Ce mesaj a apărut pe pagina de internet a instituției

Pagina de internet a Ministerului Educației a fost spartă luni de hackeri. Aceștia au postat pe prima pagină un mesaj prin care îndeamnă elevii să nu mai frecventeze orele de curs pentru că este ”o pierdere de timp”.

08 mai 2023, 10:31
Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri. Ce mesaj a apărut pe pagina de internet a instituției

Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri, luni dimineață. În urma atacului, site-ul instituției a devenit nefuncțional, iar hackerii au postat un mesaj prin care susțineau că profesorii ”sunt mai proști decât elevii”, iar pe elevi îi indemnau să nu mai meargă la școală.

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu mic, într-un mediu și mai rău arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat.

Citește și: Județele din România cu cei mai mulți analfabeți funcțional. Din 3 milioane de copii doar 330.000 reuşesc să citească şi să înţeleagă ceea ce citesc

Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis, pe Youtube, în 10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați”, este mesajul postat de hackeri pe site-ul Ministerului Educației.

Citește și: Când începe vacanța de vară în 2023. Elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureat încheie anul școlar mai devreme

La câteva ore de la incidentul care a dus la blocarea site-ului edu.gov.ro, Ministerul Educației a anunțat că ”administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic”.

”Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri”, a transmis Ministerul Educației.