Site-urile dee fake news se redeschid pe bandă rulantă pe alte adrese

Site-ul OrtodoxInfo, închis în urmă cu câteva zile de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) pentru fake news, este iarăşi funcţional, dar pe altă adresă, unde sunt mutate toate materialele, inclusiv cele pentru care platforma a fost închisă, cum ar fi cel despre „lagărele” în care vârstnicii ar fi „exterminaţi”.

28 apr. 2020, 09:34
Site-urile dee fake news se redeschid pe bandă rulantă pe alte adrese

Ortodoxinfo.ro lovește din nou. Platforma, închisă în urmă cu câteva zile de Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) pentru fake news, este iarăși funcțională, dar pe altă adresă, unde sunt mutate toate materialele: Ortodox.info.ro

Tot conținutul, înclusiv textele pentru care a fost sancționat – despre bătrânii care vor fi exterminați în lagăre au cele despre cipuri – pot fi citite, din nou, pe adresa Ortodox.info.ro. De asemenea, au mai fost publicate alte texte, în aceeași notă panicardă și conspiraționistă. 

Are inclusiv un material despre „gruparea soroșistă care a reclamat Ortodox.info la ANCOM”, dar continuă și seria despre „lagărele de concentrare”:

„Cum ar fi arătat „lagărele” pentru persoanele de peste 65 de ani, dacă guwernerul lui Wuhannis nu ar fi fost oprit”, arată un titlu publicat pe 26 aprilie la o zi după ce ANCOM a blocat prima variantă a site-ului, scrie paginademedia.ro.

De asemenea, Ortodox.info.ro are secțiuni precum „WW III”, „Cipuri” sau „Big Brother”, toate cu trimiteri la materiale extremiste. Multe îl au în centru și pe Bill Gates, după cum arată câteva publicate chiar în ultimele zile: 

– Vaccinul promovat de Bill Gates în Africa a omorât mai mulți copii decât boala pe care încearcă s-o vindece

– Nanoroboții ce vor fi în vaccinuri, cum ar fi cel împotriva Coronavirus, și legătura cu 5G

– S-a hotărât introducerea pașapoartele COVID-19. Fără ele nu poți călători liber în Europa

– Programare Predictivă, Londra 2012: Formarea Coronavirus, Dansul Asistentelor Medicale și Paturi de Spital

Reamintim că Ortodoxinfo.ro a fost blocat pentru răspândirea de informații false. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece ”site-ul (…) prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”, iar sâmbătă dimineața site-ul era deja închis.

Nu este singurul site sancționat de autorități pentru răspândirea de informații false în această perioadă. Alte platforme au fost închise, site-uri precum romania-veche.ro, justițiarul.ro sau știridemoment.ro.