Situaţia din România se regăseşte şi în SUA. Joe Biden le dă ultimatum benzinarilor: „A scăzut preţul petrolului, scădeţi preţul la pompă”

Progresiștii americani sunt îngrijorați de faptul că prețurile mari ale gazelor agravează inegalitățile din SUA, creând tensiuni între activiștii care doresc ca democrații să facă mai mult pentru a condamna marile companii de petrol şi cei care doresc acţiuni mai ferme împotriva Rusiei, pe fondul războiului din Ucraina.

17 mart. 2022, 17:20
Situaţia din România se regăseşte şi în SUA. Joe Biden le dă ultimatum benzinarilor: „A scăzut preţul petrolului, scădeţi preţul la pompă”

Furia vizavi de creşterea preţurilor la combustibili a crescut în toată America, iar populaţia de crând şi politicienii sunt revoltaţi pe marile companii, care profită în această perioadă pentru a lua nejustificat mai mulţi bani de la clienţi. Astfel, prețurile carburanţilor  au crescut cu mult peste 4 USD per galon în toată țara, în condiţiile în care preţul petrolului a scăzut simţitor. Însuşi președintele Joe Biden a țintit miercuri giganții petrolieri, criticându-le lăcomia.

Ultima dată petrolul costa 96 de dolari pe baril, gazul era de 3,62 de dolari pe galon. Acum este 4,31 dolari”, a scris Biden pe Twitter. „Companiile de petrol și gaze nu ar trebui să-și crească profiturile în detrimentul americanilor harnici”.

Citeşte şi Avionul lui Serghei Lavrov s-a întors brusc din drumul spre China. Mister total în jurul anulării vizitei, decizia pare să aibă legătură cu discuţiile dintre Joe Biden şi Xi Jinping

Biden este foarte supărat că prețurile gazelor nu au scăzut, în condiţiile în care cotaţiile prețul petrolului au scăzut pe bursele internaţionale.

Prețurile gazelor au fost în medie de 4,32 USD pe galon, marți, potrivit AAA. „Versiune scurtă: dacă prețul petrolului scade, și prețul gazului ar trebui să scadă”, a postat pe Twitter şi secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Citeşte şi Incredibil! Marea Britanie se pregăteşte să raţionalizeze vânzările de carburanţi la benzinării! Experţii sunt aproape siguri că de luna viitoare englezii vor avea un număr maxim de litri per maşina