Situaţia se complică: Rusia se pregăteşte să mai anexeze o regiune

Rusia este pe punctul de a anexa o nouă regiune, după modelul Crimeea - este avertismentul teribil al ministrului de externe al Georgiei, după ce Rusia a semnat ieri un acord cu regiunea georgiana separatista Osetia de Sud.

20 feb. 2015, 17:57
Situaţia se complică: Rusia se pregăteşte să mai anexeze o regiune

„Este inca o actiune directionata impotriva suveranitatii si integritatii teritoriale a Georgiei si o incercare de a redesena granitele recunoscute la nivel international”, a declarat ministrul georgian de Externe, citat de Ziare.com.

Kremlinul a sustinut miscarile separatiste din 2008 care au avut loc in Osetia de Sud si Abhazia, o alta regiune separatista a Georgiei, aceste zone autoproclamandu-se republici independente.

Rusia face manevre militare la Marea Neagră: Flota se antrenează să respingă atacuri cu rachete de croazieră

Rusia le-a recunoscut pe ambele, iar unii analisti au sustinut in repetate randuri ca Moscova vrea sa le anexeze. Kremlinul a semnat un acord de „parteneriat strategic” cu Abhazia in luna noiembrie a anului trecut, la sapte luni dupa ce a anexat Crimeea, relateaza Moscow Times.

Rusia a afirmat ca intentioneaza sa incheie o intelegere similara cu Osetia de Sud, pentru a putea trimite forte de securitate si militare in aceasta regiune. In acest sens, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a semnat joi un acord preliminar cu omologul sau din Osetia de Sud.