Situaţia umanitară din Yemen este CATASTROFALĂ. Războiul civil a afectat toată populaţia

Situația umanitară din Yemen, teritoriu care se confruntă cu un război civil care durează de mai multe luni, este "catastrofală", a semnalat marți președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), Peter Maurer, la încheierea vizitei sale de trei zile în această țară, transmite Reuters, citat de Agerpres.

12 aug. 2015, 07:50
Situaţia umanitară din Yemen este CATASTROFALĂ. Războiul civil a afectat toată populaţia

„Situația umanitară este pur și simplu catastrofală. Toate familiile din Yemen au fost afectate de conflict”, a declarat Peter Maurer, conform unui comunicat al CICR. „Lumea trebuie să deschidă ochii asupra a ceea ce se întâmplă acolo”, a adăugat el.

În cadrul vizitei sale, președintele CICR s-a întâlnit cu liderii milițiilor houthi care controlează capitala Sanaa și cu aliații lor din Congresul popular general (CPG, al fostului președinte Ali Abdallah Saleh). Totodată, Peter Maurer a efectuat vizite pe teren pentru a constata efectele conflictului asupra populației civile, potrivit Agerpres.

În timpul întâlnirilor avute, el a insistat ca distribuirea de hrană, apă și medicamente să fie facilitată și ca părțile implicate în conflict să înceapă negocieri de pace.

Conflictul din Yemen a făcut până în prezent 4.345 de morți, majoritatea civili, și 22.110 de răniți, potrivit cifrelor publicate marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Raportorul Națiunilor Unite pentru dreptul la hrană, Hilal Elver, semnala tot marți că 850.000 de copii din Yemen sunt afectați de malnutriție severă.