Situaţie absurdă în presa românească. Bobby Paunescu are 5% din EVZ, sub sechestru, dar a vrut sa înscrie trustul în Clubul de Presă

Paradox nemaiîntâlnit în presa din România. Bobby Păunescu, afacrist care deţine 5% din acţiunile EVZ, aflate oricum sub sechestru, a încercat să înscrie Editura Evenimentul si Capital SRL în Clubul Român de Presă.

13 mai 2023, 21:37
Situaţie absurdă în presa românească. Bobby Paunescu are 5% din EVZ, sub sechestru, dar a vrut sa înscrie trustul în Clubul de Presă
Situaţie absurdă în presa românească. Bobby Paunescu are 5% din EVZ, sub sechestru, dar a vrut sa înscrie publicaţia în Clubul de Presă

Bobby Păunescu a făcut un anunţ referitor la înscrierea în Clubul de Presă a B1 TV, EVZ şi Capital, entităţi care fac parte din Editura Evenimentul si Capital SRL.

„Având în vedere discuțiile referitoare la decizia de înscriere în Clubul de Presă a B1 TV, EVZ și Capital, ce au fost iscate de către domnii Sorin Oancea (B1TV) și Dan Andronic (EVZ), fac următoarele precizări în atenția Consiliului de Onoare al Clubului de Presă, dar și a opiniei publice:

Decizia de înscriere a respectivelor entități media în Clubul de Presă a fost luată de către mine, în calitate de membru fondator, acționar și mandatar al B1TV, respectiv de acționar al EVZ și Capital, de comun acord cu domnul Maricel Păcuraru, cel ce posedă creanța majoritară, dar și gajul asupra majorității acțiunilor EVZ și Capital.

Domnii Sorin Oancea și Dan Andronic nu au de-altfel nici un mandat de reprezentare din partea noastră, ei fiind mandatați doar cu partea de management intern al activităților de presă.

Îmi exprim încă o dată satisfacția pentru reușita demersului de înființare a Clubului de Presă și vă doresc mult succes!”, este comunicatul emis de Bobby Păunescu.

Trebuie menţionat, în privința comunicatului dat de Bobby Păunescu, prin care susține că în calitate de acționari, el și Maricel Păcuraru au decis ca publicațiile edituri Evenimentul și Capital să intre în Clubul de Presă, o simplă verificare la Registrul Comerțului ne arată că la această oră Bobby Păunescu deține doar cinci la sută din acțiuni, care sunt sub sechestru într-un dosar de executare silită. Acționarul majoritar al editurii Evenimentul și Capital este Dan Andronic cu 90% din acțiuni, care nu sunt grevate de nici un gaj, alte cinci la sută din acțiuni fiind pe numele lui Claudiu Șerban, fostul manager al editurii!

B1 TV a dezminţit, de asemenea, că s-ar fi înscris în Clubul de Presă, aşa cum a anunţat acelaşi Bobby Păunescu.