Situaţie alarmantă. Cinci copii în stare gravă, din cauza fructelor din comerţ

În doar câteva zile, 5 copii au ajuns în stare gravă la spital cu o infecţie provocată cel mai probabil de fructele din comerţ.

14 iul. 2015, 05:45
Situaţie alarmantă. Cinci copii în stare gravă, din cauza fructelor din comerţ

Primul copil care a ajuns la spital a fost o fetiţă în vârstă de 11 luni. Iniţial, ea a fost dusă la o unitate medicală din Râmnicu Vâlcea, unde a fost diagnosticată cu enterocolită acută, apoi starea ei de sănătate s-a agravat şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Budimex.

Citeşte şi Doi copii, intoxicaţi în acelaşi timp, în Vaslui. Unul a băut benzină, celălalt detergent

Organele sale au început să cedeze unul câte unul, iar fetiţa a intrat în moarte clinică, de pe data de 10 iulie. Mama fetiţei este disperată şi spune că medicii au depistat-o cu enterocolită acută după ce a fost infectată cu bacteria Ecoli, luată cel mai probabil de pe fructele cumpărate din comerţ. Femeia spune că i-a luat copilei mai multe banane, avocado, caise şi nectarine, dintr-un magazin din Râmnicu Vâlcea.

În ultimele zile, la Spitalul Budimex din Capitală au mai ajuns patru copii, cu aceleaşi simptome. Doi dintre ei sunt din Râmnicu Vâlcea, unul din Craiova, iar celălalt din Cernica. Specialiştii atrag atenţia că bacteria Ecoli este foarte periculoasă şi că se găseşte mai ales în apa contaminată, pe carne şi fructe.