Situație critică pe aeroportul din Baia Mare. Copii ținuți ore în șir în la 40 de grade și fără apă după ce avionul a întârziat câteva ore

Aeroportul din Baia Mare a supus pasagerii unor condiții inumane după ce unul dintre avioane a întârziat și mai multe persoane au fost ținute în caniculă, fără niciun strop de apă.

24 iun. 2021, 19:57
Situație critică pe aeroportul din Baia Mare. Copii ținuți ore în șir în la 40 de grade și fără apă după ce avionul a întârziat câteva ore

Aeroportul din Baia Mare a supus pasagerii unor condiții care le-au pus starea de sănătate în pericol după ce cursa Baia Mare-Bucureşti a întârziat trei ore, iar oamenii au fost nevoiți să îndure temperaturi de 40 de grade, fără să aibă acces la niciun strop de apă. Persoanele care au avut nenorocul să se afle pe aeroportul din Baia Mare au dat publicității imagini de la fața locului și și-au exprimat nemulțumirea față de atitudinea personalului, care nu a făcut nimic să-i ajute.

Oamenii au fost absolut revoltați de ignoranța reprezentanților de pe aeroport, care nu le-au dat copiilor nici măcar o sticlă de apă. Maramureș se află în aceste zile sub cod roşu de caniculă unde temperaturile din ultimele ore  au atins valori record.

După zilele ploioase, România este lovită de un val de caniculă. ANM a emis avertizare cod roşu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat pentru şapte judeţe din vestul ţării. Caldură mare va fi şi în restul ţării, inclusiv la Bucureşti. Spre seară îşi fac apariţia furtunile, notează Antena3.

Aeroportul din Baia Mare. Şomaj tehnic la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

800 de angajaţi, dintr-un total de 1.370 angajaţi activi, de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), vor intra pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni. Este vorba despre aproape 60% din angajaţi.

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni, a anunţat conducerea companiei.

La baza deciziei au stat situaţia financiară a CNAB şi rezultatele din primele cinci luni ale anului 2021.

”800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai mai transmis compania.