Situaţie disperată la Sportul Studenţesc. Jucătorii se antrenează singuri şi au interzis în vestiar

Sportul Studenţesc se află pe primul loc în Seria I a ligii secunde, dar fotbaliştii se află într-o situaţie dramatică. În pauza de iarnă ei nu au făcut cantonament şi nu au susţinut meciuri de verificare, ba chiar s-au antrenat singuri, neavând antrenor. Săptămâna aceasta lor le-a fost interzis accesul la vestiare, deşi sâmbătă vor juca primul meci din retur, împotriva echipei Farul Constanţa. Conducerea clubului refuză să ofere vreo explicaţie pentru situaţia de la echipă.

08 mart. 2013, 13:04
Situaţie disperată la Sportul Studenţesc. Jucătorii se antrenează singuri şi au interzis în vestiar

Returul Ligii a II-a se reia sâmbătă, cu meciurile etapei a 16-a, dar situaţia în acest eşalon este mai dramatică decât oricând. Patru formaţii, FC Timişoara, Voinţa Sibiu, Callatis Mangalia şi FCM Bacău s-au retras deja din competiţie, dar mai grav este faptul că însuşi liderul seriei I, Sportul Studenţesc, este în pericol de a nu putea continua întrecerea.

Situaţia este dezastruoasă la clubul din Regie, jucătorii aflându-se în imposibilitatea de a se pregăti în condiţii cât de cât de cât normale şi, mai mult, sunt în imposibilitatea de a juca pe teren propriu meciul cu Farul, programat sâmbătă. Aceasta deoarece Apa Nova a oprit alimentarea cu apă la stadion, din cauza datoriilor, iar suprafaţa de joc este impracticabilă. De asemenea, accesul jucătorilor la vestiare a fost interzis, fără ca aceştia să primească vreo explicaţie oficială. S-a ajuns astfel în situaţia de neînchipuit ca ei să se echipeze pentru antrenament în aer liber. De remarcat că şedinţele de pregătire le efectuează singuri, echipa neavând antrenor.

Starea de lucruri de la Sportul Studenţesc a fost descrisă astfel de Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, care a declarat pentru ROMÂNIATV.NET: „În ciuda interesului manifestat de jucători, pentru a efectua pregătirea în această iarnă, ei s-au lovit de o stare de incertitudine. Nu au făcut cantonament, vizită medicală, nu au avut meciuri de verificare, nu s-a întâmplat nimic din toate acestea la Sportul Studenţesc.

Nici măcar o reunire oficială a lotului nu a avut loc. Au fost chemaţi la stadion abia sâmbăta trecută, cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, dar antrenorul, Virgil Andronache, a renunţat la funcţie când a văzut că nu există condiţii minime de pregătire şi nici măcar echipament. De atunci, jucătorii nu au mai primit niciun semn, dar ei au continuat să-şi respecte obligaţiile contractuale şi au mers zilnic la stadion, ca să se antreneze„.

S-a ajuns în situaţia ca fotbaliştii Sportului să se antreneze pe terenul sintetic al complexului din Regie. Mai mult, din cauza faptului că nu au efectuat vizita medicală, ei au primit o viză provizorie din partea FRF, valabilă doar două săptămâni, astfel că există riscul ca liderul Ligii I să nu mai aibă drept de joc după data de 24 martie.

În tot acest timp, oficialii clubului nu au făcut niciun anunţ public referitor la situaţia clubului din Regie şi nici nu au acţionat în vreun fel pentru rezolvarea situaţiei. „Nu există nicio comunicare oficială din partea conducerii clubului. Aş caracteriza situaţia de la Sportului Studenţesc ca fiind ciudată şi greu de explicat. Clubul este administrat de o societate în care acţionari sunt două femei. Nu s-a putut lua legătura cu dânsele, am înţeles că una nici nu este în ţară. În ceea ce-l priveşte pe domnul Vasile Şiman, el nu figurează în acte, dar s-ar putea să fie printre creditorii clubului„, a mai spus Dumitru Costin pentru ROMÂNIATV.NET.

În momentul de faţă, întreg lotul Sportului Studenţesc mai este compus doar din 15 fotbalişti, între care se numără jucători consacraţi, precum Dacian Varga sau Ferfelea. „Aş vrea să le mulţumesc public băieţilor ăştia minunaţi, care nu degeaba sunt pe primul loc. Au mers zi de zi să se antreneze, deşi unii sunt într-o situaţie financiară dezastruoasă. Este stupefiantă şi pentru ei această situaţie. Mulţi stau la rude sau locuiesc în condiţii improprii„, a mai declarat Costin. Privitor la meciul cu Farul Constanţa, pe care Sportul ar fi trebuit să-l dispute pe stadionul din Regie, sâmbătă, de la ora 11.00, el se va juca pe stadionul formaţiei Juventus Bucureşti.