Situaţie DRAMATICĂ în Capitală. 65 de oameni DORM în STRADĂ de două săptămâni

65 de oameni, între care 20 de copii, stau de două săptămâni sub cerul liber, după ce au fost evacuaţi dintr-un imobil din sectorul 3 al Capitalei.

25 sept. 2014, 05:57
Situaţie DRAMATICĂ în Capitală. 65 de oameni DORM în STRADĂ de două săptămâni

50 de organizatii neguvernamentale au solicitat miercuri, 24 septembrie, primarilor Sorin Oprescu si Robert Negoita audienta in regim de urgenta luand in considerare ca cei 65 de cetateni care au fost evacuati din imobilele de pe strada Vulturilor dorm in strada de pe 15 septembrie, potrivit metropotam.ro.

„Intelegem necesitatea reintrarii in drepturi a proprietarilor caselor nationalizate, insa vrem ca autoritatile locale sa accepte ca Bucurestiul are o grava problema sociala care are nevoie de un raspuns prompt si coerent. Mai bine de 5000 de persoane fara adapost traiesc in Bucuresti. Cu fiecare retrocedare, numarul acestora creste. In aceste conditii, Bucurestiul nu are o politica coerenta privind locuirea sociala”, atrag atentia cei de la ONG-uri.

CITEŞTE ŞI Adăposturile improvizate de oamenii străzii din Capitală, demolate

Peste 100 de persoane ce locuiau in case de pe strada Vulturilor 50, din sectorul 3 al Bucurestiului, au fost evacuate silit luni, 15 septembrie, dupa ce terenul in cauza a fost retrocedat in 2002 si de atunci autoritatile locale nu le-au gasit locuinte sociale celor 25 de familii care locuiau la adresa respectiva.

Cei care nu si-au gasit o alta locuinta au ales sa doarma in strada.