Situaţie dramatică în Rusia. Record de decese în ultimele 24 de ore. Populaţia Rusiei a scăzut cu aproape un milion în ultimul an, pe fondul pandemiei

Rusia a raportat marţi, 12 octombrie, 973 decese datorate coronavirusului, acesta fiind cel mai mare bilanţ al deceselor de la începutul pandemiei.

12 oct. 2021, 14:48
Situaţie dramatică în Rusia. Record de decese în ultimele 24 de ore. Populaţia Rusiei a scăzut cu aproape un milion în ultimul an, pe fondul pandemiei

Situaţie dramatică în Rusia. În ultimele 24 de ore, în această ţară au fost raportate 28.190 de noi cazuri de infectare, transmite The Moscow Times. În acest timp, ruşii se deplasează tocmai în Serbia pentru a se vaccina cu vaccinuri agreate în Uniunea Europeană.

Record de decese în Rusia. Pe 12 octombrie 2021, s-a înregistrat cel mai mare număr de morţi de la începutul pandemiei

Conform unor surse guvernamentale citate de publicația rusă, presa a raportat că cel puțin 72 de regiuni din cele 85 ale statului au introdus fie vaccinarea obligatorie, fie plănuiesc să facă acest lucru pentru anumite categorii din populație, cum ar fi cei care lucrează în sectorul public, în vânzări și în sectorul ospitalității.

Citeste si Un tânăr de 25 de ani susţine că s-a născut pe Marte şi că aşa-numiţii „copii indigo” ar fi, de fapt, marţieni. Care este misiunea extratereştrilor pe Pământ

Până în prezent, doar 31% din populația Rusiei s-a vaccinat cu schema completă, iar sondajele arată că mai mult din jumătate din populaţia ţării nu intenţionează să se vaccineze.

Populaţia Rusiei a scăzut cu aproape un milion în ultimul an, pe fondul pandemiei

Rusia are una dintre cele mai mari cifre de decese din lume din cauza Covid-19, aproape 218.000 de decese, dar cel puțin 660.000 de decese în exces față de media obișnuită de la începutul pandemiei în martie 2020.

Populația totală a Rusiei este, în prezent, în jur de 145 de milioane, cu aproximativ un milion mai mică decât înainte de deubtul pandemiei.

Citeste si The Sun: Spionii ruşi au furat formula vaccinului AstraZeneca. Ulterior ea a fost folosită pentru dezvoltarea vaccinului Sputnik

Eveniment epocal: timp de 12 luni, din octombrie 2020 până în septembrie 2021, declinul natural al populației din Rusia a fost probabil cel mai mare din istoria pe timp de pace: aproximativ 997 de mii de oameni.

Aproape toată deteriorarea se datorează creșterii mortalității, care se exprimă și în scăderea dramatică a speranței de viață (cu aproximativ patru ani). La rândul său, aproape întreaga creștere a mortalității are drept cauză infecțiile cu Covid-19, nu ‘panica’ sau ‘refuzul serviciilor medicale planificate’. O parte mică a acestei mortalități sporite se datorează refuzului primirii în urgență din cauza depășirii capacității spitalelor cu Covid, suprasolicitării serviciilor de ambulanță, cu maxim 10-20 mii din cauza mortalității sporite prin consum de alcool și droguri”, scrie pagina sa de Facebook demograful rus Alexei Rakșa.