Situaţie explozivă în Ucraina: Ministrul de Interne, ţinta unui atentat

Grupul de contact pentru criza ucraineană a deplâns miercuri 'lipsa de bunăvoinţă' pentru dialog din partea separatiştilor proruşi, indicând că videoconferinţa dorită de europeni şi prevăzută pentru marţi nu a avut loc.

16 iul. 2014, 09:36
Situaţie explozivă în Ucraina: Ministrul de Interne, ţinta unui atentat

Ministrul ucrainean de interne, Arseni Avakov, ar fi fost ţinta unui presupus atentat în timpul unei deplasări în zona ostilităţilor în derulare în estul Ucrainei, unde trupelor guvernamentale li se opun separatişti proruşi înarmaţi, relatează miercuri agenţia de presă Ukrinform, citând o sursă din cadrul forţelor de interne.

‘Nu ştim încă amănunte. Ceea ce se ştie este că s-a încercat asasinarea ministrului de interne în zona de desfăşurare a operaţiunii speciale’, a indicat interlocutorul agenţiei de presă menţionate, sub rezerva anonimatului.

La solicitarea Ukrinform, Ministerul ucrainean de Interne a declarat că informaţii mai detaliate vor fi date publicităţii în cursul zilei de miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, ulterior însă s-a aflat că întâlnirea cu presa a fost amânată. Un anunţ în acest sens de pe site-ul oficial al ministerului a fost, de asemenea, eliminat.