Situație halucinantă la Constanța! Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie. Nici măcar UE nu s-a gândit la așa ceva

Nici sacrificatul porcului de Crăciun nu mai este ce a fost odată. Mai mulți constănțeni s-au pregătit temeinic în acest an și au sacrificat doi porci într-un mod care cu siguranță că îi va lăsa cu gura căscată chiar și pe oficialii UE ce au realizat normele în cazul sacrificării lui Ghiță de Ignat.

17 dec. 2023, 19:12
Situație halucinantă la Constanța! Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie. Nici măcar UE nu s-a gândit la așa ceva
Situație halucinantă la Constanța! Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie.

Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie. Înainte ca cele două animale să fie sacrificate, constănțenii le-au asigurat plimbarea pe ultimul drum cu o ambulanță privată.

Citește și Atenţie mare de unde cumpăraţi porci de Crăciun, puteţi rămâne şi fără bani, şi fără şorici. Recomandările ANSVSA

Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie

Ulterior, ritualul sacrificării celor doi godaci a fost realizat nu oriunde, ci chiar în parcul din oraș, recent amenajat de Primăria Constanța situat pe strada Progresului din Km 4-5.

Fără să țină cont de privirile stupefiate ale trecătorilor, constănțenii care le-ar putea da oricând lecții oficialilor din fruntea UE au pârlit și tranșat porcii chiar lângă ambulanța privată, printre copacii și brăduții proaspăt plantați.

Mai lipsea să facă și pomana porcului lângă ambulanță și era tacâmul complet. Însă, după ce au terminat de tranșat porcii, constănțenii au plecat acasă, cel mai probabil pentru a pregăti preparatele pentru masa de Crăciun.

Cu toate acestea, după isprava lor, constănțenii ar trebui să se pregătească pentru că, cu siguranță, autoritățile le vor trimite un dar de Crăciun pe care nu îl vor uita prea curând.

Porci de Crăciun vânduți ilegal pe internet sub denumirea de „lemne de foc”

Cum porcul de țară este la mare căutare, vânzarea de porci devine în această perioadă o afacere cu adevărat profitabilă, mai ales când totul se face fără acte. Astfel, MARELE ALB a devenit și anul acesta „lemne de foc”.

Pentru a nu fi prinși, acum când cererea pentru carnea de porc este foarte mare, unii crescători încearcă să evite autoritățile prin măsluirea anunțurilor publicate în mediul online, pe site-urile specializate.

În acest moment, există foarte multe titluri de anunțuri false, pentru a nu atrage atenția inspectorilor de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Mulți români preferă să-și vândă porcii din gospodărie la negru, adică fără acte.

În trecut, DSVSA a verificat mai multe anunțuri online de acest fel, având loc și controale, dar fără niciun rezultat. Vânzătorii nu oferă foarte multe detalii despre adresa la care clienții trebuie să meargă pentru a procura carnea de porc sau aleg să se întâlnească cu aceștia la altă adresă decât cea în care cresc animalele

Pe OLX există zeci de astfel de anunțuri, prețurile fiind diferite de la un comerciant la altul, însă, toate au ceva în comun – titlul de „lemne de foc”.

Citește și Țara în care trăiesc mai mulți porci decât oameni. Cum încearcă statul să convingă locuitorii să mănânce legume în loc de carne