Situație incredibilă în județul Vaslui. Niciun spital nu are autorizație de securitate la incendiu

Situația incredibilă în județul Vaslui. Niciun spital nu are, până la această dată, autorizație de securitate la incendiu, conform conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

16 nov. 2020, 11:55
Situație incredibilă în județul Vaslui. Niciun spital nu are autorizație de securitate la incendiu

Situație incredibilă în județul Vaslui. Conform inspectorului-şef Niculae Tătaru, la spitalele din Vaslui şi Huşi s-au efectuat anumite lucrări care nu au respectat cerinţele impuse de ISU, iar din aceste cauze spitalele nu au autorizație ISU de securitate la incendiu.

Citește și: Ludovic Orban: „O să existe un plan de conformare. Am discutat despre posibilitatea decontării acestor cheltuieli din bani europeni”

La Bârlad, unde spitalul a fost desemnat unitate suport COVID, au fost făcute lucrări la două corpuri, existând documentaţiile avizate, care urmează să vină spre autorizare. De asemenea, la Murgeni spitalul nu face obiectul autorizării deoarece clădirea este veche şi nu a suferit modernizări în ultima perioadă, conform Agerpres.

Situație incredibilă în județul Vaslui. „Noi am făcut un control în perioada februarie-martie, în urma căruia au rămas cele două spitale cu lucrări de investiţii majore, e vorba de Spitalul Judeţean Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi, care nu au autorizaţie de securitate la incendiu prin modificările pe care le-au avut în baza unei documentaţii care a fost avizată. Ele au avut aviz şi s-au executat lucrări, dar, în schimb, nu s-au respectat condiţiile din aviz şi acele obiective nu au autorizaţie de securitate la incendiu” , a declarat inspectorului-şef ISU.

”La Bârlad este vorba despre mai multe corpuri de clădire, unitatea fiind modulară. Dintre acestea, la două corpuri se fac modernizări. Ele au documentaţii avizate, sunt în lucru aceste activităţi şi trebuie să vină spre autorizare”, a declarat Niculae Tătaru.

Citește și: Incendiu Piatra Neamţ. Poarta spitalului unde au murit 10 oameni s-a transformat în altar. Imaginile care te lasă fără suflare – FOTO

Reprezentanţii ISU Vaslui efectuează controale la spitalele din judeţ, în urma unei decizii luate la nivel naţional.

Situație incredibilă în județul Vaslui. Alexandru Rafila: Sunt multe spitale care au o situaţie asemănătoare

Profesorul Alexandru Rafila avertizează că în România sunt multe instituţii publice şi spitale care au o situaţie asemănătoare cu cea de la Neamţ, care probabil nu întrunesc criteriile de autorizare şi funcţionează pe propria răspundere.

„Cu siguranta exista multe institutii publice, nu numai spitale, care nu intrunesc criteriile de autorizare si atunci funcţionează pe propria răspundere.Cred ca oricine ar vrea sa aiba cladiri moderne. Nu am reuşit sa facem investitii majore. Probabil ca sunt multe spitale care au o situaţie asemanatoare cu cea de la Neamţ. Trebuie sa existe o colaborare cu toate autoritatile si intre unitatile spitalicesti.” , a declarat medicul.