SITUAŢIE INCREDIBILĂ. Lotul olimpic s-a întors din Istanbul. Ministerul Educaţiei nu s-a interesat de ei

Lotul olimpic de biologie al României s-a întors, sâmbătă seara, în ţară, cu prima cursă Tarom, după ce elevii au fost blocaţi timp de mai multe ore pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

17 iul. 2016, 08:55
SITUAŢIE INCREDIBILĂ. Lotul olimpic s-a întors din Istanbul. Ministerul Educaţiei nu s-a interesat de ei

S-au întors aseară cu primul avion. Nu au plătit biletele. Au ajuns la ora 21.15, ora României. Ministerul Educaţiei nu a făcut nimic pentru ei. Au fost aduşi în ţară prin bunăvoinţa lui Gabriel Taga, directorul Colegiului Mihai Viteazul din Ploieşti„, a declarat, pentru Mediafax, Mihaela Zanca, mama unuia dintre olimpici, Alexandra Zanca, din Ploieşti.

Întors în România, Alexandru caută acum bilet de avion ca să plece singur la olimpiada din Vietnam.

Alexandru este bine, dar e dezamăgit. Caută bilete de avion să plece. O să ia legătura cu organizatorii să vedem dacă îl primesc fără profesor însoţitor. A găsit două variante, nu ca Ministerul Educaţiei – cea mai ieftină, prin Turcia. Vedem. El vrea să plece. A muncit patru ani, este ultima olimpiadă la care poate participa.(…) Alexandru mi-a povestit că în aeroport a fost linişte. Un moment de panică a fost când tot personalul a plecat. Nu s-a tras în interior, era doar agitaţie„, a spus mama copilului.

Prima probă a olimpiadei internaţionale de biologie, care se va desfăşura în Vietnam, are loc marţi.

Citeşte şi Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale românilor din infernul de la Istanbul: „A început să se tragă, lumea se panica, a fost de coşmar”