Situaţie insolită după un litigiu. Un fermier a primit ca despăgubire un tren

Un litigiu între compania feroviară naţională din India şi un fermier din Punjab a avut un deznodământ amuzant şi mai puţin aşteptat.

17 mart. 2017, 18:34
Situaţie insolită după un litigiu. Un fermier a primit ca despăgubire un tren

Litigiul a început în 2015, când Sampuran Singh, un fermier din nordul Indiei a dat în judecată Indian Railways, după ce compania a construit pe terenul său, fără aprobare, o linie de cale ferată. Judecătorul a fost de acord cu fermierul, însă compania feroviară a refuzat să plătească despăgubirile impuse de tribunal.

După ce s-a angajat într-o nouă procedură de recuperare a banilor, Sampuran Singh a primit acordul instanţei de a recupera în locul despăgubirilor un tren expres, în valoare de 10 milioane de rupii (aproximativ 142.000 euro). Pe lângă tren, fermierul a primit şi clădirea în care care se află biroul staţiei din Ludhiana, localitate unde Sampuran Singh îşi are proprietatea.

La mijlocul acestei săptămâni, reclamantul şi avocatul său au mers în gară şi au aşteptat rebdători sosirea trenului cu 20 de vagoane care face zilnic legătura între New Delhi și Amritsar. Cei doi i-au prezentat mecanicului documentele legale, emise de tribunal, dar l-a lăsat să meargă mai departe spre destinaţie, pentru a nu supăra miile de pasageri.

O altă audiere la tribunal va avea loc sâmbătă, iar dacă instanţa va constata că Indian Railways nu a făcut plata către fermier ar putea decide scoaterea trenului la licitaţie.