Situaţie revoltătoare la Spitalul de Urgenţă Craiova. O angajată a cerut ŞPAGĂ cadourile aduse pentru copiii bolnavi

Situaţie revoltătoare la Spitalul de Urgenţă din Craiova. O angajată a cerut şpagă cadourile copiilor bolnavi. Unul dintre voluntarii care au vrut să le facă o bucurie micuţilor internaţi la oncologie a povestit totul pe pagina sa de Facebook.

11 dec. 2018, 08:27
Situaţie revoltătoare la Spitalul de Urgenţă Craiova. O angajată a cerut ŞPAGĂ cadourile aduse pentru copiii bolnavi

Victor Mihăiescu, unul dintre voluntarii care au mers la Spitalul de Urgenţă Craiova, cere ministerului Sănătăţii să ia măsuri. 100 de pachete cu daruri au fost pregătite pentru copiii internaţi la oncologie.

Secţia unde se află internaţi cei mici se află la etajul IX, iar voluntarii, printre care şi Victor Mihăescu, au chemat liftul să urce, mai ales că erau încărcaţi cu multe cadouri. Au avut parte de un şoc în momentul în care liftiera le-a cerut un pachet şi pentru ea.

Discuţia a fost redată de Victor Mihăescu pe pagina sa de Facebook:

O sa incerc să expun conversatia LIFTIEREI cu noi:

– Mie ce mi-ati adus? Ce plasa imi dati? (Noi…am zambit…crezand ca este o gluma…si am tacut..fastaciti..)
Liftiera insa insista:
– Haideti…nu imi dati si mie o plasa? Ce..nu stiti ca de cate ori se vine aici cu cadouri…prima plasa se da la liftiera?
(noi…siderati…lasati masca…fara cuvine…)
– Nu stiam ca asa trebuie… ce plasa doriti? Din aceasta cu pufuleti? (zice una din colegele mele..in gluma)
– Nu nu…nu cu pufuleti…Pai ce.. nepotii mei mananca pufuleti? Sunt de familie buna…ce mama…dr..

Intre timp ajunge liftul la etajul 9….si coboram unul cate unul pe langa „duamna” care statea pe scaun si se uita sfidator la noi ca nu i-am dat nimic. Apoi…nu a indurat-o inimia si ne-a aruncat ultimele vorbe:

– Sper sa nu va mai intoarceti, sa mergeti cu acest lift, cat sunt eu aici…nesimtire…

Usile s-au inchis….„, a scris inginerul pe pagina de Facebook.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova efectuează o anchetă internă.

„Facem o anchetă internă în acest caz şi îi voi contacta şi pe cei de la Ford, pentru că întotdeauna este bine să ai o imagine clară asupra situaţiei. După finalizarea anchetei se vor lua măsuri, pentru că astfel de atitudini sunt de netolerat. Pacientul când ajunge în spital, primele persoane cu care i-a contact nu sunt medicii, ci portarul, liftiera, infirmierii, brancardierii, asistenţii. Voi lua legătura cu domnul de la Ford şi îl voi ruga să depună o sesizare scrisă şi la spital”, a declarat pentru AGERPRES directorul SJU Craiova, dr. Eugen Georgescu.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a reacționat dur după ce un inginer al unei companii a scris pe Facebook că, în momentul în care a mers la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Craiova, pentru a le oferi cadouri copiilor internați în unitatea medicală, liftiera ar fi cerut o plasă cu cadouri.

„Da, am auzit. Cum să mi să pară normal? Mi se pare …Există conducerea spitalului care ar trebui să ia aceste măsuri”, a spus Sorina Pintea, precizând că un liftier câștigă lunar între 1.800-2.200 de lei.