Situaţie revoltătoare la Târgu Jiu. Cel mai scump brad de Crăciun din România rămâne anul acesta în depozit

Bradul de Crăciun pentru care Consiliul Local a plătit 100.000 de euro acum doi ani va sta inchis intr-un depozit anul acesta. Autoritatile spun că nu mai au timp să îl instaleze.

27 nov. 2018, 06:21
Situaţie revoltătoare la Târgu Jiu. Cel mai scump brad de Crăciun din România rămâne anul acesta în depozit

Bradul artificial a fost cumpărat în anul 2016 de Primăria Târgu Jiu cu peste 100.000 de euro, iar autoritățile spuneau atunci că va fi folosit timp de 12 ani. Acum, primarul Marcel Romanescu a preferat un brad natural. În schimb, autoritățile s-au trezit în situația că nu mai au timp să monteze cel mai scump brad din țară, care va rămâne în depozit în acest an.

Nu mai avem timpul necesar pentru a-l monta. L-am fi montat și pe acela, dar trebuie să fie pus pe o anumită fundație pe cercul perimetral de nouă metri. Nu mai avem timpul necesar pentru a fi turnat betonul. Nu se poate monta bradul într-un beton turnat de două zile. Și această lucrare ar fi necesitat obținerea unei autorizații de construcție„, a spus, la o emisiune de la postul Gorj Tv, Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Bradul natural a fost adus din comuna Peștișani și are o înălțime de aproximativ 15 metri. Acesta a costat aproximativ 4.500 lei fără TVA.