Situaţie scandaloasă în mai multe centre de plasament din judeţul Braşov. Copiii îngheaţă de frig din cauza birocraţiei

Imagini în exclusivitate!! Zeci de copii din centrele de plasament din județul Brașov tremură de frig! La centrul Dacia nici până la această oră nu s-au cumpărat lemnele pentru foc, iar centrala termică s-a stricat iarna trecută.

27 oct. 2017, 07:56
Situaţie scandaloasă în mai multe centre de plasament din judeţul Braşov. Copiii îngheaţă de frig din cauza birocraţiei

Caloriferul electric a fost soluția de compromis pe care au găsit-o reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului la centrul Dacia din Jibert pentru încălzirea camerelor.

„E adevărat că nu este la fel de cald ca şi cu centrala termică, este foarte adevarat, însă aceasta este o situaţie limită. S-a stricat o centrala, caloriferele electrice sunt soluţia pe care au gasit o colegii mei în acest moment”, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt DGASPC Brașov.

O centrală ar putea să asigure căldura necesară în această perioadă copiilor din centru. Aceștia au între 7 și 15 ani.

Potrivit România TV, situația persistă de mai multe luni. Directorul Direcţiei de Protecţia Copilului se scuza la sfârșitul lunii septembrie că procedura necesară în ceea ce privește încălzirea în centre s-a pus în practică abia la începutul lunii iulie.

„Nu am documentele la mine. Am pregatit documentatia, stiti foarte bine ca o documentaţie se pregăteşte, se intră in sistem, trebuie să dea aprobare Bucureştiul”, a declarat Gheorghe Durnă director DGASPC Brașov.

Până când se vor găsi soluţii, micuţii îngheaţă în centrele de plasament.