Situaţie UIMITOARE într-un spital. Medicii au încurcat radiografiile unor pacienţi

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu au încurcat radiografiile a doi pacienţi. O femeie a venit la spital cu fiul său de 10 ani, care se lovise la mână, în timpul unui meci de fotbal. Doctorii i-au făcut radiografia, dar când a luat rezultatul, femeia a constatat că pe film se vede de fapt un craniu.

08 mai 2014, 08:45
Situaţie UIMITOARE într-un spital. Medicii au încurcat radiografiile unor pacienţi

Aura Funieru, din comuna Dăneşti, a mers de urgenţă la spitalul din Târgu Jiu cu fiul său care căzuse în timpul unui meci de fotbal. Copilul se plângea de dureri la mâna stângă, aşa că medicii i-au făcut o radiografie. Când s-a prezentat la spital pentru a afla rezultatul, mama a constatat cu stupoare că băiatul figura că făcuse radiografie la cap, potrivit România TV.

I-a facut radiografie, i-a pus o atela la mana si a zis sa plecam acasa. Cand veniram, surpriza! La luarea filmului in loc sa luam filmul la mana, ne-a dat alt film precum ca am facut la cap la copil„, a povestit mama copilului.

Femeia a cerut imediat explicaţii. Medicii recunosc că au greşit, iar într-un final s-a găsit şi radiografia pierdută a băiatului, dar şi pacientul care a făcut radiografia la cap.

Singura greseala care s-a facut, fiind doua filme de aceleasi dimensiuni, s-a trecut acelasi numar pe hartiutele adaugate, dar in realitate filmele au fost executate corect, interpretate corect. A fost convinsa ca i s-a radiografiat copilul si la cap, lucru neadevart, pentru ca se poate confirma cu scrisul de pe filmulet al altui pacient„, a declarat Ioana Mitrulescu, şefa secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Reprezentanţii spitalului spun că vor efectua verificări în acest caz, pentru ca persoana care a greşit să fie trasă la răspundere.