SJU Târgu-Jiu, dotat cu un ecograf performant pentru depistarea cancerului la sân

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit, în urma unei sponsorizări, un ecograf performant care ajută la descoperirea cancerului de sân, valoarea noului aparat fiind de 40.000 de dolari fără TVA, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, Tiberiu Tătaru.

24 sept. 2014, 14:01
SJU Târgu-Jiu, dotat cu un ecograf performant pentru depistarea cancerului la sân

Potrivit sursei citate, ecograful a fost amplasat în Ambulatoriul integrat al spitalului, la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.

‘Printr-o sponsorizare iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj am primit un ecograf performant, în valoare de 40.000 de dolari fără TVA. Este un ecograf performant, lansat în România ca tehnologie în luna ianuarie a acestui an. În România există doar două aparate de acest fel, unul la noi în spital şi unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Acest aparat ne ajută foarte mult în depistarea precoce a cancerului la sân. Pacienţii pot apela la serviciile noastre pentru acest ecograf în condiţii obişnuite de ambulatoriu, cu bilet de la medicul de familie, iar cei care îl vor utiliza sunt medicii specialişti din Radiologie şi Imagistică Medicală’, a precizat Tiberiu Tătaru.

El a mai afirmat că toţi specialiştii care sunt angajaţi la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală au competenţă pentru a lucra pe acest aparat.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre cancerul la sân