Sky News: Bătălia pentru Donbas ar putea fi una dintre cele mai mari bătălii cu tancuri de la al Doilea Război Mondial

Bătălia pentru Donbas ar putea fi una dintre cele mai mari bătălii cu tancuri de la al Doilea Război Mondial, adică din ultimii 80 de ani. Acest lucru este facilitat de strategia Rusie și locația orașelor din estul Ucrainei.

19 apr. 2022, 15:50
Sky News: Bătălia pentru Donbas ar putea fi una dintre cele mai mari bătălii cu tancuri de la al Doilea Război Mondial

Corespondentul Sky News, Mark Stone, care se află în Ucraina, în zona Donbas, relatează că desfăşurarea ostilităţilor converge către cea cea mai mare bătălie cu tancuri din ultimele opt decenii.

Ne îndreptăm spre est, prin Donbas. Vederea unui tanc avariat pe o platformă joasă care trece de la vest, departe de linia frontului ucrainean-rus, este un semnal a ceea ce urmează. Bătălia pentru Donbas poate fi una dintre cele mai mari bătălii cu tancuri de la al Doilea Război Mondial”, a scris Mark Stone.

Citeşte şi Cât câștigă cei 1.500 de mercenari români care luptă pe frontul din Ucraina. Şi-au dat demisiile din armată și au plecat la război

Opinia corespondentului Sky News se bazează pe mai mulți factori. Unul dintre ele este că Rusia folosește activ tancuri în luptă. Potrivit ultimelor date de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, apărătorii ucraineni au distrus deja peste 800 de tancuri ale ocupanților. Cu toate acestea, Rusia va continua să încerce să se deplaseze între orașe cu o ofensivă de tancuri sub acoperirea artileriei.

De altfel, terenul din est permite implementarea unor astfel de tactici. Pământurile sunt presărate de sate, iar spațiile dintre orașe sunt mari. Mark Stone a mai remarcat că în fiecare așezare sunt mulți ucraineni gata să-și apere țara. Moralul lor este ridicat, ceea ce nu este cazul în rândul ocupanților ruşi.

Citeşte şi „Predaţi-vă în două ore sau muriţi!”. Ruşii le-au dat un nou ultimatum militarilor ucraineni care apără oraşul Mariupol