Slăbitul după naştere: câte calorii arzi alăptând şi când ai voie să te apuci de dietă

Chiar si femeile care au pus pe ele doar 10-12 kilograme in timpul sarcinii tot mai au de slabit dupa nastere, pentru a-si reintra in forma. Insa cand te poti apuca de cura de slabire si ce trebuie sa mananci care nu afecteze sanatatea bebelusului?!

03 mai 2014, 06:50
Slăbitul după naştere: câte calorii arzi alăptând şi când ai voie să te apuci de dietă

„Mananca mai putin, fa mai mult sport” este dictatul de baza in orice fel de tentativa de slabire. Insa, cand este vorba de o femeie care a nascut recent, acest moto nu se mai aplica cu aceeasi regularitate, caci trebuie sa se tina cont atat de sanatatea mamei, cat si a bebelusului, cele doua fiind strans legate intre ele.

Secretul slabitului dupa nastere este sa-ti asculti propriul trup si sa-i oferi doar cat are nevoie, sa-ti evaluezi poftele alimentare, sa-ti dai seama care vin pe fond de oboseala, de nevoie de confort emotional si de foame reala.

Cura de slabire de dupa nastere: cand are voie o proaspata mamica sa se apuce de ea

In primul rand, este indicat sa nu se foloseasca expresia „cura de slabire” sau cuvantul „dieta”, pentru ca ambele sunt asociate, mai mult sau mai putin, cu infometarea, iar ultimul lucru pe care are voie o femeie recent devenita mamica este sa faca foamea! Cel mai bine este ca mama sa adopte un „regim alimentar” variat, care sa contina toate sortimentele de alimente in starea lor cat mai naturala: de la fructe la legume, de la carne de curcan la peste, la gratar sau la cuptor, nu prajiti, la iaurt si la cereale integrale.

Dupa nastere, trebuie sa treaca cel putin sase saptamani pana cand mama incepe sa urmeze regimul alimentar si, oricum, trebuie consultat medicul inainte. Totodata, este esential ca aportul caloric provenit din alimente sanatoase sa nu fie mai mic de 1.500 pe zi. Daca o femeie recent devenita mamica primeste mai putin de 1.500 de calorii pe zi va avea probleme la alaptat.

Citeste continuarea pe lyla.ro