ŞLAPII pot fi PERICULOŞI. Iată de ce nu trebuie să îi mai porţi

Şlapii sunt foarte comfortabili şi uşor de purtat, însă aceştia pot fi extrem de periculoşi pentru sănătate.

15 apr. 2015, 07:08
ŞLAPII pot fi PERICULOŞI. Iată de ce nu trebuie să îi mai porţi

Purtaţi constant, şlapii pot cauza probleme labei piciorului şi dureri de spate, dar şi anumite infecţii. Conform Asociaţiei Podologica Americană, slapii, în special cei de cauciuc, sunt extrem de dăunători. Pentru că nu susţin scobitura piciorului sunt un duşman al spatelui şi promovează o postură greşită care duce, pe termen lung, la inflamaţii şi dureri de spate şi de picioare.

Citeşte şi Cum îţi distrugi picioarele purtând pantofi nepotriviţi

Podologia este ştiinţa care are control integral asupra situaţiei posturale de la diagnostic până la crearea de plantare speciale şi alegerea de încălţăminte adecvată pentru pacienţi, scrie doctorulpicioarelor.ro.

De asemenea, forumurile medicale susţin că slapii dăunează condiţiei fizice dintr-o varietate de motive precum, de exemplu, absenţa susţinerii scobiturii piciorului şi lipsa absorbţiei şocurilor, materializate în presiune repetată exercitată asupra spatelui, pentru că acesta încearcă să se adapteze şocurilor primite în absenţa unei protecţii minimale care ar atenua cât de cât presiunea, şi să îşi schimbe postura în caz de urgenţă, cauzând de fapt nevralgii.

Citeşte şi Cele mai bune sfaturi pentru a avea picioare uşoare