CFR Cluj a reuşit o „minune”. Campionii au câştigat la Praga, în Conference League

CFR Cluj a obţinut o victorie nesperată cu echipa Slavia Praga, scor 1-0 (1-0), joi seara, pe Eden Arena din Praga, în Grupa G a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

06 oct. 2022, 22:11
CFR Cluj a reuşit o „minune”. Campionii au câştigat la Praga, în Conference League

SLAVIA PRAGA – CFR CLUJ 0-1. Campioana României a câştigat cu emoţii un joc în care a fost dominată total de Slavia, însă golul lui Rangelo Janga (45) a făcut diferenţa. Slavia a pus stăpânire pe joc încă din primul minut, când Manea a blocat şutul-centrare al lui Jurasek. Portarul Scuffet, unul dintre remarcaţii acestui meci, a avut o primă intervenţie în min. 11, când a respins mingea trimisă de Olayinka la un corner, iar apoi Yeboah a îndepărtat pericolul. Portarul italian s-a remarcat şi în min. 19, când a prins şutul tras de Doudera la colţul scurt.

Vicecampioana Cehiei a avut şi două bare în prima repriză: prima în min. 24, când şutul lui Olayinka a fost deviat de Tecl cu călcâiul în bară, iar a doua în min. 41, când Provod a tras de la circa 24 de metri în stâlpul din dreapta porţii lui Scuffet.

Şutul lui Kacearaba (33) a fost blocat de Kolinger, iar Usor (41) a trimis peste poartă din careu.

CFR a dat lovitura în min. 45, la o fază care nu anunţa nimic: Roger era izolat în colţul terenului, dar a reuşit că centreze în faţa porţii, iar Rangelo Janga a profitat de pasivitatea lui Kacearaba şi a deschis scorul. Pentru internaţionalul din Curacao a fost primul gol marcat în tricoul echipei CFR.

Şi repriza a doua s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, cu Slavia atacând în valuri şi CFR având rare ieşiri pe contre.

Scuffet a fost la post în min. 48, când a respins salvator şutul din întoarcere al lui Olyainka, min. 61, când a deturnat mingea trimisă de Ewerton din lovitură liberă de la 25 metri, în min. 63, când Usor a şuatat de la 16 metri, dar italianul a reţinut, în min. 75, când Traore a trecut de Yuri şi a tras din unghi, dar Scuffet a respins peste transversală, sau în min. 86, cînd Ewerton a trimis un şut din colţul careului.

Usor (90) a şutat pe lângă poartă, la una din ultimele oportunităţi ale gazdelor. Malele putea marca un gol de kinogramă în min. 90+5, când a scăpat spre poarta părăsită de Kolar, dar şutul său de la mijlocul terenului s-a dus pe lângă ţintă.

CFR a obţinut astfel prima sa victorie într-o grupă în care toate echipele au 4 puncte şi golaveraj zero. În celălalt meci de joi, FC Ballkani a învins-o pe Sivasspor cu 4-3, în deplasare.

Antrenorul Dan Petrescu a declarat că victoria este pentru el „jumătate de minune”, precizând că fără noroc formaţia sa nu se putea impune în această partidă. „Am spus înainte de meci că pentru a câştiga trebuie să avem un portar inspirat şi puţin noroc. Am jucat şi cu doi atacanţi, indiferent care era scorul, chiar dacă Slavia a venit peste noi şi ne-a dominat. Nu ştiu o echipă în ultimii ani care a câştigat la Praga cu Slavia, poate o dată a câştigat Barcelona. La Slavia acasă nu câştigi şi aţi văzut de ce. Ei acasă sunt fantastici. Pentru mine victoria asta e mai mare şi decât cea cu Celtic, şi decât cea cu Rennes, pentru că adversarul mi s-a părut fantastic. Slavia are un joc de atac excelent. De aceea pentru mine această victorie cu Slavia este o jumătate de minune care ne face acum să intrăm în calculele calificării. Iar dacă Malele dădea gol la faza din prelungiri eram singura echipă cu golaveraj pozitiv în grupă. Am pierdut nemeritat cu Sivasspor, azi am câştigat cu noroc cu Slavia. Asta e realitatea. Dar repet, la Slavia acasă, indiferent cine vine, nu va putea câştiga decât cu mult noroc„, a spus Dan Petrescu.

CFR Cluj va disputa pe 13 octombrie revanşa cu Slavia Praga, la Cluj-Napoca.