Slovacia avertizează că livrarea de arme Ucrainei riscă să ducă la „un mare război”

Premierul slovac Robert Fico a avertizat miercuri că posibilele livrări de arme occidentale armatei ucrainene riscă să ducă la o escaladare a tensiunilor și în cele din urmă la "un mare război".

11 feb. 2015, 18:51
Slovacia avertizează că livrarea de arme Ucrainei riscă să ducă la „un mare război”

‘Dacă vor fi livrate arme (Ucrainei), va fi o escaladare a tensiunilor și un mare război’, a afirmat Fico în fața deputaților din parlamentul slovac, potrivit AFP.

‘Dacă un stat membru al Alianței atlantice ia în mod individual o astfel de decizie, nu va putea fi împiedicat‘, a adăugat premierul Slovaciei, țară vecină Ucrainei.

Avertismentul premierului slovac intervine în contextul summitului de miercuri seara de la Minsk, la care liderii din Franța, Germania, Rusia și Ucraina urmează să negocieze un plan de pace care să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, soldat până în prezent cu peste 5.300 de morți.

Președintele american Barack Obama declara luni, după o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, că încă nu a luat o decizie privind furnizarea de arme către Ucraina, fără a exclude însă această posibilitate. În schimb, Angela Merkel a afirmat că furnizarea de arme Kievului nu va ajuta la reglementarea conflictului, notează agenția citată.