Slovacia: Poliţia a deschis focul asupra unor migranţi. O femeie a fost rănită

Poliția slovacă a deschis focul asupra unor migranți care încercau să fugă cu o mașină. În atac, o femeie a fost rănită.

09 mai 2016, 16:46
Slovacia: Poliţia a deschis focul asupra unor migranţi. O femeie a fost rănită

Potrivit agenției Tasr, poliția vamală a ordonat unui număr de patru mașini să oprească luni pentru un control la Velky Meder, la sud-est de capitala Bratislava și în apropiere de granița cu Ungaria, dar unul dintre șoferi a încercat să fugă, în mașină fiind patru migranți.

Poliția a refuzat să facă vreun comentariu. Un purtător de cuvânt al spitalului din apropiere a confirmat faptul că o femeie de 26 de ani din Siria este într-o stare stabilă, după o intervenție chirurgicală, în cursul căreia i-a fost extras un glonț ce o nimerise în spate.

Citeşte şi Polonia NU VREA să primească refugiaţi, din cauza ameninţărilor de la securitatea ţării

Autoritățile slovace au indicat anterior că traficanți din Germania urmează o rută prin Slovacia și Cehia pentru a ocoli granița, strict controlată, dintre Ungaria și Austria, potrivit Agerpres.

Slovacia și alte țări est-europene sunt ostile migranților, al căror număr a explodat anul trecut, și ele au contestat o schemă a Uniunii Europene de redistribuire a solicitanților de azil în UE.