Slujba de Înviere se poate oficia şi în interiorul bisericilor. Anunţul prefectului Capitalei

Slujbele de Înviere se pot oficia și în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica, înaintea şedinţei Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

26 apr. 2021, 14:43
Slujba de Înviere se poate oficia şi în interiorul bisericilor. Anunţul prefectului Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat noi detalii despre organizarea slujbelor de Înviere în bisericile din Capitală.
Alin Stoica a precizat că a discutat deja cu reprezentanţii bisericii despre organizarea slujbelor de Paşte în biserici. În noaptea de Înviere credincioșii pot circula şi după ora 22.00 fără să fie nevoie de completarea unei declaraţii pe propria răspundere.

Citeşte şi: Rata de incidenţă a scăzut sub 3.50 în Bucureşti. Se relaxează măsurile restrictive!

Prefectul a explicat că la biserici vor exista, afară, standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paști, precum lumânările. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor, de distribuirea Paştelui.

„La Înviere trebuie păstrată distantarea, lumea să poarte mască. De asemenea, fiecare biserică se va organiza, vor fi acele standuri de unde vor putea fi cumparate obiecte pe care le folosim, precum lumânări.  De aici se va putea lua şi paşte”, a mai spus prefectul Capitalei.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 26 aprilie. Puţin peste 1.200 de cazuri noi COVID. Ministrul Sănătăţii anunţă marea relaxare de la 1 iunie

Alin Stoica a explicat că la slujba de Înviere se va permite si pătrunderea in interiorul lăcaşurilor de cult cu mască şi în număr limitat.

„Se va permite și pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanței și într-un număr limitat, în așa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranță vor fi afară slujbele”, a spus Alin Stoica, la Prefectura Capitalei.

„Orice persoana care nu respecta regulile va fi sanctionata”, a mai avertizat prefectul Capitalei.