Slujbă impresionată de Înviere, în centrul Braşovului. Sute de oameni au participat, respectând regulile de distanţare

Sute de oameni au participat la slujba de Înviere din centrul Braşovului, respectând regulile sanitare impuse de autorităţi. Imaginile postate pe reţelele de socializare sunt impresionante.

02 mai 2021, 16:22

Slujbă impresionată de Înviere, în centrul Braşovului. Sute de oameni au participat la slujba din Piaţa Sfatului.

Slujbă impresioantă de Înviere în centru Braşovului

Inspiraţi de catolicii din Miercurea Ciuc, care au participat la sfinţirea bucatelor de Paştele Catolic, sute de braşoveni s-au organizat şi au păstrat distanţarea la slujba de Înviere de la catedrala din Piaţa Sfatului.

Imagini impresioanante cu credincioşii au apărut pe reţelele de socializare, devenind virale.

„Frumoase imagini care arată că un pic de rațiune și bun simț ne pot ajuta sa conciliem propriile convingeri cu grija față de cei din jur”, spune o persoană.

„Foarte frumos! Hai ca putem sa fim oameni”, a mai spus cineva.

Mai mult, pe Tâmpa au fost proiectate jocuri laser cu tema Învierii, ceea ce a făcut ca imaginile să fie şi mai spectaculoase.

Citeşte şi Mesajul de Paşte al premierului Cîţu: „Depinde doar de noi să continuăm lupta pentru sănătate şi echilibru”

Reaminim că o ceremonie impresionată a avut loc de Paştele catolic, la Miercurea Ciuc. Deşi au participat 3500 de oameni la sfinţirea bucatelor, cu toţii au respectat restricţiile impuse de pandemie.

Autorităţile din Miercurea Ciuc au decis să extindă zona de desfăşurare a ceremoniei de sfinţire a bucatelor de Paşte, pentru a se putea păstra distanţarea fizică. Până acum ceremonia se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, potrivit agerpres.ro.

A fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.

Organizatorii au împărţit măşti de protecţie celor care nu aveau şi s-au asigurat că se păstrează distanţa fizică. De asemenea, pentru a reduce numărul de participanţi, îndemnul a fost să participe la ritual doar un singur membru al familiei.

Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă participarea a două mii de persoane, dar numărul a fost de aproximativ 3500.

Oamenii şi-au exprimat bucuria şi recunoştinţa că au putut lua parte, chiar şi în aceste condiţii, la un eveniment foarte important pentru oraş, în contextul în care anul trecut acest ritual a fost anulat, iar slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19.