Slujbe oficiate într-un oraș carantinat din Sibiu. Zece enoriași au fost amendați de polițiști

Oamenii legii din Sibiu au aplicat mai multe sacțiuni contravenționale și au deschis două dosare penale, după ce 50 de credincioși au fost prinși la slujbă, în biserică, în două biserici din orașul Tălmaciu.

01 dec. 2020, 15:59
Slujbe oficiate într-un oraș carantinat din Sibiu. Zece enoriași au fost amendați de polițiști

Slujbe oficiate într-un oraș carantinat din Sibiu. Orașul Tălmaciu este în carantină cu o rată de infectare ce depășește 8 la mia de locuitori. Polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale și au deschis două dosare penale, după ce la două biserici au descoperit faptul că erau oficiate slujbe cu aproximativ 50 de persoane.

Citește și: Strigătul de disperare al unei paciente internate într-un cort COVID: ”Nu cred că mai ies vie”

Zece dintre persoanele participante au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu.

„Eu nu am fost la biserică. Știu doar pentru că mi s-a transmis telefonic. A fost lume multă și poliția i-a scos afară. Cu siguranță le era frig și de aceea au intrat. Nu s-a mai întâmplat să vină poliția. Lumea a venit întotdeauna la biserică”, a declarat preotul uneia dintre bisericii.

Slujbe oficiate într-un oraș carantinat din Sibiu. Carantina în Tălmaciu a fost prelungită luni cu 7 zile. Rata de infectare în oraș era, luni, de 8,44 la mia de locuitori. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei au fost confirmate cu SARS CoV-2 14.182 de persoane, iar în ultimele 24 de ore 120 de persoane.

Enoriași amendați la Constanța. Au participat la o slujbă în interiorul bisericii fără să poarte masca de protecție

O situația asemănătoare a avut loc la Constanța, unde mai mulți credincioși au participat la o slujbă oficiată chiar de Arhiepiscopul Tomisului. Enoriașii nu au purtat masca de protecție și nu au respectat distanțarea fizică.

Conform reprezentanților Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară, conform replicaonline.ro.

Oamenii legii au ajuns imediat la fața locului și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Prin urmare, polițiștii și jandarmii constănțeni au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei.