Slujbe plătite regeşte, rămase fără solicitanţi. Gorjenii se sperie de salariile norvegienilor

Norvegienii caută în Gorj oameni pe care să-i plătească şi cu 10.000 de euro pe lună, un salariu la care nimeni nu îndrăzneşte să viseze în România. Compatrioţii noştri consideră prea mari aceste sume, astfel că privesc cu scepticism oferta nordicilor.

24 mai 2013, 11:18
Slujbe plătite regeşte, rămase fără solicitanţi. Gorjenii se sperie de salariile norvegienilor

Norvegienii au pretenţii când vine vorba de a angaja personal din România, dar şi salariile oferite sunt pe măsura cerinţelor. Astfel, potrivit România TV ei au publicat prin intermediul AJOFM Gorj anunţuri de angajare prin care oferă o retribuţie anuală de 110.000 de euro pentru arhitecţi naval, iar un bucătar este plătit cu până la 50.000 de euro.

Şomerii din judeţul Gorj aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau cei plătiţi cu salariul minim pe economie sunt însă sceptici în faţa unor asemenea oferte şi cred că o dată ajunşi în Norvegia ei nu vor primi aceşti bani. În opinia lor, salariul este incredibil de mare astfel că aceste oferte de muncă au rămas deocamdată fără solicitanţi.

Conform anunţurilor postate pe site-ul Agenţiei Judeţeane de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj, pentru meseria de bucătar se cere o experienţă de cel puţin 3 ani, iar cei care vor obţine postul vor pregăti în special mâncare tradiţională, cu accent pe arome clasice. Angajatorul poate plăti deplasarea, va putea găsi un apartament şi va ajuta la ducerea familiei în Norvegia.