SMS-ul: Strategia de marketing pentru succes

Puterea SMS-ului nu se oprește la simpla comunicare. În marketing, utilizarea acestuia ca instrument de angajare a clienților poate aduce beneficii uriașe
Filip Stan
22 ian. 2024, 17:12
SMS-ul: Strategia de marketing pentru succes

În timp ce platformele de social media și email-urile sunt la ordinea zilei, SMS-ul, adesea ignorat în strategiile de marketing, este, de fapt, o unealtă de nerefuzat pentru o comunicare eficientă și de succes.

Relevanța în era digitală

Eficiența comunicării este esențială pentru a ajunge la publicul dorit. Chiar în fața avansului impresionant al noilor tehnologii și platforme, SMS-ul a reușit să își păstreze poziția centrală în comunicarea personală – și aceasta nu este o coincidență.

În primul rând, practic fiecare telefon mobil pe piață, fie el inteligent sau nu, are capacitatea de a primi și de a trimite SMS-uri. Acest lucru îi conferă un avantaj enorm față de alte metode de comunicare care necesită internet sau aplicații specifice. În al doilea rând, SMS-urile au o rată de deschidere de până la 98%, mult mai mare decât orice altă formă de comunicare electronică, potrivit unei analize recente.

Puterea SMS-ului în marketing

Iar puterea SMS-ului nu se oprește la simpla comunicare. În marketing, utilizarea acestuia ca instrument de angajare a clienților poate aduce beneficii uriașe. De la trimitere sms cu oferte personalizate la comunicarea directă cu clienții, SMS-ul se poate dovedi un instrument extrem de eficient și de mare impact.

 

Mai mult decât atât, SMS-ul oferă o oportunitate de a te conecta la nivel personal cu clienții tăi. Un SMS personalizat poate aduce o schimbare plăcută și surprinzătoare și nu numai atât, acesta oferă o cale directă de comunicare cu clientul, ceea ce este adesea neglijat în strategiile de marketing digital.

SMS vs alte canale de marketing

 

În comparație cu alte canale de marketing, cum ar fi email-ul sau social media, SMS-ul se distinge prin eficiența sa. În timp ce utilizatorii de social media sunt deseori bombardați cu conținut și promoții, iar email-urile pot ajunge ușor în dosarul spam, SMS-urile sunt în general citite aproape instantaneu după ce sunt primite. Acest fapt le face mai mult decât un simplu instrument de comunicare, transformându-le într-o unealtă de marketing extrem de eficientă și puternică.

 

Când vorbim despre influențarea comportamentului consumatorilor, nimic nu se compară cu mesajele SMS. Conform unui studiu recent, aproape 50% dintre consumatori răspund pozitiv la ofertele primite prin SMS. Asta se datorează, în parte, intimității și personalizării care pot fi obținute prin acest canal de comunicare.

Este greșit să considerăm SMS-ul ca pe un vestigiu din trecut, într-un context în care comunicarea predomină pe canale digitale sofisticate. Mai degrabă, SMS-ul trebuie perceput ca un mijloc de comunicare solid și eficient, care întărește și extinde strategiile de marketing digital.

A înțelege și a valorifica puterea pe care o deține acest canal de comunicare simplu, dar extrem de eficient, poate face diferența între o campanie de marketing reușită și una care nu-și atinge țintele. Așadar, să nu subestimăm puterea SMS-ului. La urma urmei, uneori cele mai bune soluții sunt și cele mai simple.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!