SNOOKER: Ronnie O’Sullivan a câştigat Mastersul en fanfare

Ronnie O'Sullivan a câştigat duminică Masters-ul, al doilea turneu al Triplei Coroane din snooker, găzduit de Alexandra Palace din Londra. Conaţionalului său, Barry Hawkins, a fost victima perfectă pentru "Racheta", care, fără a arăta cel mai bun snooker al său şi reuşind un singur break de peste 100 de puncte, a câştigat 10 jocuri consecutive, pentru a se impune cu 10-1.

17 ian. 2016, 21:08
SNOOKER: Ronnie O’Sullivan a câştigat Mastersul en fanfare

Ronnie O’Sullivan a cîştigat Mastersul pentru a şasea oară în carieră după ce l-a învins categoric în finala de duminică pe compatriotul Barry Hawkins, scor 10-1.

Desfăşurarea scorului a fost impresionantă, mai ales că Hawkins a reuşit să obţină primul frame, la mare luptă. De acolo, „Racheta” nu i-a mai dat nici o şansă adversarului şi a câştigat nu mai puţin de 10 jocuri consecutive. A închis prima sesiune la 7-1 cu un break de peste 100 de puncte şi încă 3 de peste 70 care i-au asigurat frame-urile de fiecare dată.

O’Sullivan şi-a trecut în palmares cel de-al şaselea succes în cel mai important turneu invitaţional din snooker-ul profesionist, iar acum este co-deţinător al recordului pentru cele mai multe trofee la Masters, alături de Stephen Hendry (câte şase). „Sunt în al nouălea cer. Sunt surprins pentru că am reuşit să câştig Masters-ul după opt luni de pauză, dar… nu sunt surprins că încă sunt capabil să câştig”, a declarat la final Ronnie O’Sullivan.