Soacra ministrului Agriculturii, anchetată de DNA pentru luare de mită

Maria Pop, soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, este urmărită penal de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Piteşti, pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată.

25 mart. 2014, 16:43
Soacra ministrului Agriculturii, anchetată de DNA pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, la data săvârşirii faptelor materiale, două la număr, Maria Pop, soacra lui Daniel Constantin, era consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş.

În acelaşi dosar, este urmărit penal şi Ionel Cătălin Stoica, la data săvârşirii faptelor inspector principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale), uz de fals, participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

DNA susţine că, în cursul lunii august 2013, suspecţii Maria Pop şi Ionel Cătălin Stoica au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate în urma unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată.

Tot cu această ocazie, cei doi funcţionari au falsificat, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate.

Acţiunea de fals consta în menţionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 – 15.08.2013.

În realitate, susţin procurorii, această activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, Ionel Cătălin Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegaţie), emis de AJFP Argeş, prin menţionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19.08.2013 – 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecţia fiscală. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

DNA transmite că în acest dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.