Soarele, eclipsat de Pământ şi de Lună în aceeaşi zi VIDEO

Publicat: Marţi, 12 Martie 2013 21:21 // Actualizat: Miercuri, 13 Martie 2013 00:40 // Sursa: RTV.net

Soarele a fost eclipsat atât de Pământ, cât şi de Lună, în aceeaşi zi, arată NASA într-o înregistrare video realizată de un telescop spaţial.

Foto: NASA SDO

Solar Dynamics Observatory (SDO) de la NASA a observat eclipsele în noapte de duminică spre luni. SDO a intrat într-o perioadă ce are loc o dată la doi ani, la începutul lunii Martie, când pe parcursul a trei săptămâni Pământul îi blochează vederea către Soare, timp de câteva ore.

Pământul a eclipsat Soarele timp de o oră şi jumătate, duminică noapte. După şapte ore, Soarele a fost, însă, eclipsat parţial şi de Lună, pentru o oră şi un sfert.

Când Pământul blochează Soarele, marginile planetei noastre par neclare, întrucât SDO poate vedea o parte din lumina stelei prin atmosfera Terrei.

Eclipa de Lună este, însă, diferită. Întrucât satelitul nostru nu are atmosferă, limitele sale se pot observa foarte clar.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mar 11:15
...de roverul Curiosity de la NASA arată că Marte a putut susţine viaţa microbiană în trecut, a anunţat NASA. Citeşte şi Soarele, eclipsat de Pământ şi de Lună în aceeaşi zi VIDEO Oamenii de ştiinţă au identificat sulf, azot, hidrogen, oxigen, carbon...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H