Soarta „Baronului puilor”, în mâinile deputaţilor. Camera hotărăşte marţi situaţia lui Florin Popescu

Raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu va fi dezbătut şi votat marţi de plenul Camerei Deputaţilor.

05 mai 2014, 20:56
Soarta „Baronului puilor”, în mâinile deputaţilor. Camera hotărăşte marţi situaţia lui Florin Popescu

„Programul Camerei a suferit o modificare. Astăzi vor fi comisii, marţi plenul începe la ora 9,30 şi durează până la 12,00 şi la 12,30 e vot final. Vor fi comisii marţi după-amiază iar miercuri, tot comisii. Raportul în ce îl priveşte pe Florin Popescu este pe ordinea de zi, se va discuta mâine, va fi votul final la 12.30”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Deputatul Florin Popescu este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Deputatul s-a prezentat marţi la DNA, unde a confirmat pentru jurnalişti că procurorii au pus sechestru pe locuinţa sa şi a părinţilor săi.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, când candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În 25 aprilie, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ce aparţin inculpatului Florin Popescu, situate în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Pe 28 aprilie, Comisia juridică a Camerei deputaţilor a dat aviz negativ pentru cererea de arestare preventivă înaintată de Ministerul Justiţiei.