Soarta coaliţiei PSD – ALDE se amână. Vosganian: Viorica Dăncilă „a absentat” de la întâlnirea cu Tăriceanu

Soarta coaliției PSD-ALDE trebuia să se decidă luni, dar Viorica Dăncilă "a absentat" de la întâlnirea cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian. 

19 aug. 2019, 07:07
Soarta coaliţiei PSD – ALDE se amână. Vosganian: Viorica Dăncilă „a absentat” de la întâlnirea cu Tăriceanu

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a afirmat luni că ALDE aşteaptă ca prim-ministrul să prezinte la următoarea reuniune „opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului”.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului”, a scris Vosganian pe Facebook. 

Viorica Dăncilă i-a transmis duminică lui Călin Popescu Tăriceanu că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie, iar percepţia publică este legată de coaliţie, nu doar de PSD. Declaraţiile vin în contextul în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. 

„Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie. În momentul în care esti la guvernare, tot ceea ce se întâmplă este responsabilitatea întregii alianţe. Doi ani si jumătate am implementat împreună  măsurile de guvernare (…) Cifrele demonstrează că aceasta guvernare nu e perfectă, dar este o guvernare eficientă (…) O să discut cu domnul Tăriceanu, de ce a fost atât de supărat”, a spus Dăncilă.