Şobolan filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient. Imagini şocante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi

Un şobolan a fost filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient. Imaginile şocante au fost suprinse la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Reprezentanţii spitalului au anunţat că a fost demarată o anchetă internă.

05 oct. 2021, 22:29
Şobolan filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient. Imagini şocante la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi

Şobolan filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient. Potrivit reprezentanţilor spitalului Socola, cineva a filmat cu telefonul mobil imagini de pe o cameră de supraveghere din interiorul unui salon situat în zona tampon.

Şobolan filmat în timp ce se plimba prin salonul unui pacient

Citeşte şi Un bărbat a sunat la 112 panicat că nu poate vorbi cu soția pe Facebook

Imaginile au fost surprinse în data de 3 octombrie, în jurul orei 21.40. În filmare se vede cum un şobolan destul de mare intră în salonul pacientului, apoi acesta încearcă să iasă. Pacientul cheamă un angajat al spitalului iar acesta vine înarmat cu un băț lung și încearcă să îl prindă.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă.

„Conducerea institutului nostru nu a primit încă nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere, dar a fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări video să vedem modul cum s-a întâmplat și a vedea, evident, dacă cineva este răzpunzător pentru aceste lucruri. Angajatul care era de tură trebuia să își anunțe superiorii ierarhici care luau măsurile care trebuiau. Este dintr-o zonă tampon, pare a fi zona tampon, dar vom vedea pe acele înregistrări”, a spus Bogdan Mucenica, medic psihiatru Institutul de Psihiatrie “Socola” Iași, potrivit Ziarul de Iaşi. 

Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Iași au fost şocaţi în momentul în care au văzut imaginile.

„Nu poți să faci un spital și să nu mături în spital. Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, deratizat, luate toate măsurile, dar conducerea spitalului trebuie să știe să facă lucrurile astea, dacă avem o sesizare din partea asta, o să trimitem acolo inspectorii de la igienă să sancționeze și să analizeze să vadă care sunt cauzele, adică cum s-a putut ajunge aici pentru că asta înseamnă deficiențe majore de igienă, dacă ajung șobolanii să intre în spital”, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Citeşte şi Un bărbat din Braşov a fost pregătit pentru operaţie, deşi venise pentru a asista la naşterea fetiţei sale. A făcut duş, a dat sânge şi a fost epilat pe abdomen!

https://www.youtube.com/watch?v=alTcfov83tM