SOBOR de preoţi la sfinţirea sediului CNAIR Iaşi. Autostrada Moldovei mai aşteaptă

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, subunitate a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), și-a inaugurat marți noul sediu printr-o slujbă se sfințire ținută de șase preoți, potrivit unui anunț pe Facebook. Instituția plătește o chirile lunară de 15.000 de euro pentru clădirea de 2.500 de metri pătrați, potrivit Ziarul de Iași.

12 feb. 2019, 14:26
SOBOR de preoţi la sfinţirea sediului CNAIR Iaşi. Autostrada Moldovei mai aşteaptă

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi și CNAIR sunt tocmai instituțiile care ar trebui să construiască autostrada care să lege Moldova de restul țării, A8, pentru care guvernul nu a alocat fonduri în versiunea inițială a proiectului de buget pe 2019.

Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova Vrea Autostradă au criticat dur într-un comunicat comun de presă emis pe 1 februarie proiectul de buget pentru 2019 prezentat de guvern și au reclamat lipsa alocărilor pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

”Alocarea bugetară pentru acest proiect este zero. O nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”, aratau cele trei organizații în comunicatul citat, amintind că legea votată în Parlament anul trecut pentru prioritizarea A8 cere guvernului alocare bugetară anuală.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat ulterior pentru G4Media.ro că există bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document care a fost rectificată. “Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 mil lei și credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat Alin Șerbănescu.

Pe 8 februarie 2019, patru asociații civice – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8, Moldova Vrea Autostradă și Pro Infrustructură – au organizat un protest în Piața Victoriei din București. Cele patru organizații critică dur guvernul Dăncilă pentru că refuză să demareze construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș, prevăzută expres de o lege votată în Parlament anul trecut.