Șoc în domeniul sănătății! Un alt cunoscut medic a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID

Infecția cu coronavirus ia tot mai multe vieți din rândul medicilor și personalului medical.

14 ian. 2021, 10:27
Șoc în domeniul sănătății! Un alt cunoscut medic a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID

Șoc în domeniul sănătății! Un alt cunoscut medic a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID

Încă un medic a pierdut lupta cu COVID. Este vorba despre Gheorghe Soana, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști de medicina muncii din Vrancea. El a fost internat pe 24 decembrie și a murit luni, 11 ianuarie.

Profesorul în varsta de peste 80 de ani era pensionar de mulți ani, însă își continua activitatea. Gheorghe Soana este soțul medicului epidemiolog Rodica Soana, potrivit bzi.ro.

Conform rezultatelor analizelor, medicul se vindecase recent de coronavirus. Totuși, organismul lui nu a rezistat sechelelor produse de virus și a murit. S-a stins la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență „Sfantul Pantelimon” din Focșani.

Câte persoane au fost vaccinate în România până acum

Salvarea medicilor și a întregii populații în momentul de față constă în admintrarea celor două doze de vaccin Pfizer BioNTech sau Moderna. Până în momentul de față, 154.268 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19.

Aproape 14.000 de români au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat ieri Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat de presă.

De asemenea, autorităţile au anunţat că număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 60, dintre care 21 au fost reacții de tip local şi 39 reacții generale.

Peste 500 de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare de la debutul vaccinării.

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este de
544 comune și minore, dintre care: 214 reacții locale cu durere la locul injectării şi 330 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID

Prima tranșă de 14.000 de doze de vaccin de la Moderna a intrat marţi seara în România prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2. Miercuri dimineaţă, cele 14.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat