ŞOC în FORMULA 1. O echipă legendară îşi anunţă retragerea din MARELE CIRC

Formula 1 este aproape sa ramana fara singura echipa care a participat la toate sezoanele din istorie si care a dat campioni legendari.

28 nov. 2017, 14:13
ŞOC în FORMULA 1. O echipă legendară îşi anunţă retragerea din MARELE CIRC

Jean Todt, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), considera ca o eventuala iesire a scuderiei Ferrari din Campionatul Mondial de Formula 1 ar fi „prea dureroasa” pentru renumita marca italiana, cea mai titrata dintre participantele la „Marele Circ”.

„Ferrari este o marca unica, intre automobilele de cursa si de strada. Consider ca ar fi prea dureros pentru echipa italiana sa nu participe la Formula 1”, a declarat Jean Todt, fost „team principal” la Ferrari in perioada in care scuderia de la Maranello domina cursele de Formula 1, avandu-l ca pilot principal pe multiplul campion mondial german Michael Schumacher.

Seful FIA a avut aceasta luare de pozitie dupa ce presedintele Ferrari, Sergio Marchionne, a afirmat ca echipa sa ar putea parasi Formula 1 in cazul in care vor fi luate decizii contrare intereselor sale. Avertismentul lui Marchionne vine dupa ce FIA si Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, au dezvaluit planul privind introducerea unui motor mai economic si mai putin zgomotos, cu mai multe componente standardizate, pentru a inlocui actualele propulsoare, incepand din 2021.