Şoc în fotbalul românesc. Jucător emblematic din Liga 1 s-a sinucis la 32 de ani

Roland Dedius Stănescu era în vârstă de 32 de ani şi era cunoscut ca având probleme psihice. Fostul fotbalist nu mai era legitimat la nici un club începând cu anul 2019

02 iul. 2022, 23:48
Şoc în fotbalul românesc. Jucător emblematic din Liga 1 s-a sinucis la 32 de ani

Roland Dedius Stănescu a murit sâmbătă. Fostul fotbalist nu mai era legitimat la nici un club începând cu anul 2019, când încheiase contractul cu Dacia Unirea Brăila.

Mihai Leu, accident la raliu, la Târgu Mureş. A lovit doi copii, imagini cu momentul impactului VIDEO
IPJ Ilfov a transmis un comunicat de presă în care menţionează: „Astăzi, 2 iulie în jurul orei 15:38, poliţiştii oraşului Voluntari au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat s-a precipitat de la etajul 4, al unui bloc de locuinţe din localitate. Poliţiştii din Voluntari s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor specifice din competenţă. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat 2 echipaje medicale din cadrul SMURD, care au efectuat manevrele de resuscitare, însă din păcate, au declarat decesul victimei. S-a relaţionat cu Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la faţa locului pentru efectuarea de activităţi specifice. Cazul urmează să fie preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov pentru efectuarea activităţilor din competenţă”.

Roland Dedius Stănescu evoluase în cariera sa de fotbalist la Juventus Bucureşti, FC Argeş, Minerul Motru, CS Ştefăneşti, CS Baloteşti, Petrolul Ploieşti şi Dacia Unire Brăila.

Tristeţe uriaşă în Scoţia. Legendarul portar Andy Goram a murit la 58 de ani
“Roland Stănescu, fostul jucător al echipei noastre în perioada 2016-2017 (20 de meciuri jucate/11 goluri marcate), ne-a părăsit, astăzi, definitiv!

Rămas bun, Roli! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”, este mesajul postat pe Facebook de FC Petrolul Ploieşti.

 

 

Roland Stănescu a fost un atacant atipic, împărțit între școală și fotbal. A luat 9,61 la BAC, a terminat Relații Economice Internaționale la ASE, totul în timp ce făcea pași spre fotbalul mare.

A trecut pe la Școala de Fotbal a lui Gică Popescu, s-a remarcat la FC Argeș, apoi a mai evoluat pentru Minerul Motru, CS Balotești, Petrolul sau Dacia Unirea Brăila. Din ianuarie 2019 era liber de contract.

„A fost o ambiție a părinților mei să mă țin de școală. Tata îmi spunea că pot merge la fotbal atât timp cât mă țin de școală. La examenul din clasa a 8-a am luat 10 la matematică, doar doi copii reușisem asta în Gorj.

Am intrat la liceu de matematică-informatică, la prima clasă. La BAC din cele 6 materii cum am dat eu atunci, la 4 dintre ele am luat 10 (biologie, engleza și română probele orale si sport). La limba română la scris am luat 9, iar la matematică 8.70, medie 9,61”, povestea Roland Stănescu pentru GSP, în anul 2017.


loading...