ŞOC în LIGA 1: Dan Petrescu pleacă de la CFR CLUJ. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ din RUSIA

Dan Petrescu este principalul favorit pentru preluarea lui Dinamo Moscova, a scris, marţi, presa din Rusia. "Bursucul" i-a mai antrenat pe moscoviţi între august 2012 şi aprilie 2014.

08 oct. 2019, 08:14
ŞOC în LIGA 1: Dan Petrescu pleacă de la CFR CLUJ. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ din RUSIA

Dan Petrescu este foarte apreciat de şefii lui Dinamo Moscova, mai ales că mai reuşit să scoată echipa din zona retrogradării.  În 2012, antrenorul român a preluat echipa de pe ultimul loc al campionatului, fără niciun punct în patru etape, şi a dus-o aproape de cupele europene.

Dinamo Moscova a rămas fără antrenor după ce Dmitri Hohlov a demisionat la finalul mecului pierdut în deplasare, 0-2 cu Orenburg, în etapa a 12-a a primei ligi din Rusia. Dinamo Moscova este pe locul 15 în clasament, penultimul, retrogradabil, cu 10 puncte din două victorii şi două rezultate de egalitate.

Nicolae Pîrnău, agentul lui Dan Petrescu, a declarat că există posibilitatea ca „Bursucul” să se despartă de campioana României, CFR Cluj: „Nu ştiu dacă Dan Petrescu este pe lista posibililor antrenori ai echipei Dinamo, deoarece nu am acea listă. Pot să spun sigur că Petrescu a petrecut o perioadă bună în Rusia, la Dinamo Moscova în particular, şi i-ar plăcea să revină. În grupele Ligii Europa, a învins pe Lazio şi a pierdut cu Celtic. Există posibilitatea ca el să-şi încheie contractul cu CFR Cluj. Dacă ar fi o ofertă de la Dinamo, nu cred că ar fi vreun antrenor normal să o refuze, deoarece condiţiile şi campionatul Rusiei sunt o perspectivă atractivă”.

„Numele meu a fost şi va fi mereu pus la alte echipe, dar după o asemenea înfrângere nu am starea să vorbesc despre aşa ceva. Mă bucur dacă s-au gândit la mine, asta e bine, deocamdată pe mine mă preocupă această înfrângere”, a spus Dan Petrescu după Viitorul – CFR Cluj 3-1.

Dan Petrescu a mai plecat o dată de la CFR Cluj, imediat după câştigarea titlului din 2018, când a ajuns în China, la Guizhou Hengfeng Zhicheng.