Şoc în Liga 1! Suspiciuni şi probe că trei fotbalişti de la Astra s-ar fi dopat la clinica deţinută de soţul Andreei Berecleanu

Cutremur în Liga 1! ANAD a intrat în posesia unor fotografii cu trei jucători ai Astrei (Fatai, Takayuki și Ioniță) care primeau vitamine prin venă, la clinica soțului Andreei Berecleanu. Jucătorii ar fi recunoscut că li s-ar fi injectat mai mult de 100 de ml, ceea ce înseamnă doping!

29 sept. 2020, 13:03
Şoc în Liga 1! Suspiciuni şi probe că trei fotbalişti de la Astra s-ar fi dopat la clinica deţinută de soţul Andreei Berecleanu

ANAD urmează să-i notifice pe fotbaliști, moment în care ei vor intra automat în stare de suspendare și se va deschide o anchetă. Forul condus de Cristi Balaj a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau cei trei fotbaliști de la Astra Giurgiu, cu perfuziile-n venă! Se putea observa chiar și flaconul cu vitamine și minerale, substanțe care nu sunt interzise de regulamentul WADA, chiar dacă sunt administrate intravenos. Totuși, un punct din articolele Agenției Mondiale Anti-Doping specifică în mod foarte clar că, indiferent de substanță, e interzisă introducerea, în venă, a unei cantități mai mari de 100 ml în decurs de 12 ore. În poze, se observă inclusiv gramajul inscripționat pe flacon: 100 de ml, scrie GSP.

Scandal MONSTRU de DOPAJ în sportul românesc. Acuzaţii grave: fosta şefă ANAD a muşamalizat TESTE POZITIVE

ANAD nu putea ști însă dacă fotbaliștii au folosit mai mult de un flacon, așa că au început o investigație preliminară și au trimis câțiva angajați să discute cu cei trei jucători. Aceștia au fost așteptați la un antrenament al Astrei și ulterior au povestit colegilor și celor din club cum a decurs dialogul. Conform celor povestite de ei, toți cei trei le-ar fi explicat reprezentanților ANAD că li s-au administrat câte două flacoane de vitamine și minerale, fără să realizeze că răspunsurile lor practic înseamnă o probă clară că au încălcat regulamentul WADA. Fiindcă două flacoane înseamnă în jur de 200 de mL. Și e considerat doping.

Totuși, declarațiile jucătorilor nu au fost nici înregistrate video, nici consemnate în scris și semnate de fotbaliști la acel moment.

ANAD a mers și la clinica respectivă, care însă a fost reticentă în a colabora. Ar fi refuzat să prezinte fișele pentru tratamentul oferit jucătorilor și le-au transmis angajaților Agenției Naționale Anti-Doping să facă solicitări în scris, oficiale, la care vor răspunde în termen legal.

Clinica la care au mers fotbaliștii Astrei se numește Cronos Med, are sediul chiar în centrul Bucureștiului, lângă Herăstrău și proprietarul ei este Constantin Stan, soțul Andreei Berecleanu, unul dintre cei mai cunoscuți medici esteticieni din România.