Şoc în lumea afacerilor. Directorul general al unei mari companii de telefonie mobilă a murit într-un accident rutier

Khaled Bichara, directorul general al Orascom Telecom Media. o comapnie de telecomunicaţii cu peste 400 de milioane de abonaţi în lumea întreagă, a murit vineri, într-un teribil accident rutier care a avut loc în Egipt.

01 feb. 2020, 14:07

Khaled Bichara era un lider înnăscut, în 2003 el fiind ales Cel Mai Bun Tânăr Manager al Anului, de Bussines Today Egipt. A deţinut poziţii cheie în multe companii importante şi a avut un rol esenţial în fuziunea de 6,6 miliarde de dolari dintre VimpelCom şi Wind Telecom S.p.A.

Născut pe 27 iulie 1071, Khaled Bichara a absolvit în 1993 Universitatea Americană din Cairo, cu specializarea principală în ştiinţa computerelor şi secundară în administrarea afacerilor. A urmat apoi o serie de cursuri post-universitare, între care şi un program pentru creşterea companiilor, la Stanford University. A fostt cooptat în board-ul Orascom Telecom Holding în anul 2003. Compania are sediul central la Amsterdam, iar Khaled Bichara îndeplinea funcţia de director general. Din cei aproximativ 400 milioane clienţi aproape jumătate sunt tineri sub 24 de ani. Compania operează, între altele în Algeria, Pakistan şi Bangladesh. El era de asemenea şi directorul general al echipei de fotbal Gouma Football Club.

Khaled Bichara a murit vineri, într-un accident care a avut loc în Egiptul natal, la Giza, al treilea cel mai mare oraş al ţării, după Cairo şi Alexandria. Decesul său a provocat un şoc în comunitatea oamenilor de afaceri egipteni, care nu au contenit cu mesajele de durere, pe reţelele de socializare. Potrivit poliţiei, maşina condusă de Khaled Bichara a lovit puternic o barieră de fier la ieşirea din Piaţa El Remaya, către şoseaua de centură. Afaceristul a murit câteva ore mai târziu la spitalul Al Haram.