Șoc în lumea medicală! Mai mulți medici, prinși că întocmeau certificate de deces false, în schimbul unor sume de bani

Mai mulţi medici sunt cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate de deces pentru a obţine diferite sume de bani.

19 nov. 2022, 14:39

Poliţia Capitalei, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că mai mulţi medici sunt cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate constatatoare de deces pentru a obţine sume de bani.

Mai exact, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 au pus în aplicare, vineri, 13 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în formă continuată şi abuz în serviciu.

Oamenii legii au precizat că documentele erau completate ulterior de către intermediari și reprezentanți ai unor firme de pompe funebre.

Patru persoane au fost reținute în acest caz. Este vorba despre un medic, un îmbălsămator și doi intermediari.

Certificate de deces erau completate de medici, în schimbul unor sume de bani, procedura legală de constatare a decesului fiind ignorată.

Citiți și: Medicii sunt în alertă. Peste câteva zile vom atinge vârful unei boli periculoase pentru copii, cauzate de un nou virus. Spitalele de pediatrie sunt aproape pline

„În cursul zilei de ieri, 18 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, în formă continuată și abuz în serviciu.

Din cercetări, a reieșit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parțial certificate constatatoare a decesului, în scopul obținerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari și reprezentantul unei societăți comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare.

De asemenea, 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor.

În urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române”, potrivit reprezentanților de la Poliția Capitalei.

Citiți și: Virgil Musta, semnal de alarmă despre sindromul post-COVID: „Medicilor le vine foarte greu să trateze astfel de boli!”