ŞOC în SPORT: 28 de jucători profesionişti de tenis, ARESTAŢI pentru implicare în MECIURI TRUCATE

Garda Civilă spaniolă a arestat, joi, 83 de persoane, între care 28 de jucători profesioniști de tenis, în urma unei anchete privind aranjarea de meciuri de către o grupare mafiotă armeană, a anunțat agenția de poliție a Uniunii Europene, Europol.

10 ian. 2019, 15:42
ŞOC în SPORT: 28 de jucători profesionişti de tenis, ARESTAŢI pentru implicare în MECIURI TRUCATE

Garda Civilă a efectuat 11 percheziții, în urma cărora au fost confiscați 167.000 de euro, împreună cu o pușcă, peste 50 de dispozitive electronice, carduri de credit, cinci mașini de lux și documente. De asemenea, 42 de conturi bancare au fost puse sub sechestru.

Unul dintre cei 28 de jucători de tenis a participat la ultimul US Open. Numele tenismenilor lor nu a fost, deocamdată, dezvăluit.

Jucător ROMÂN de tenis, SUSPENDAT din cauza PARIURILOR

Investigația a fost demarată în 2017, când Divizia pentru Integritate în Tenis a denunțat activități neregulamentare privind meciuri aranjate în turneele ITF Futures și Challenger, potrivit Europol. Gruparea infracțională formată din cetățeni armeni s-a folosit de un jucător profesionist de tenis, care a acționat ca punte de legătură între ea și restul rețelei. După ce mituiau jucătorii, membri ai mafiei armene asistau la meciuri din tribune pentru a se asigura că tenismenii se țineau de cuvânt și dădeau ordine către alți membri ai rețelei să pună pariuri la nivel național și internațional.