Şoc în sport, a murit la 30 de ani într-un teribil accident

E doliu în sportul cu motor din Brazilia, după ce Indiana Munoz a murit într-un accident teribil. S-a întâmplat în timpul unei etape de Superbike din Goias, când, cea supranumită Indy a scăpat de sub control motocicleta de 600 centimetri cubi.

18 mart. 2020, 11:33
Şoc în sport, a murit la 30 de ani într-un teribil accident

Accident teribil. O sportivă de numai 30 de ani a murit în timpul competiției. Deși echipele de intervenție au sosit imediat la fața locului și au dus-o de urgență la spital și a fost băgată direct în operație, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Menționăm că această cursă a avut loc pe circuitul Ayrton Senna Internacional de Goiana, iar tragedia s-a petrecut în virajul Turn Zero, atunci când Munoz, caare se afla pe a doua poziție, încerca o depășire.

Indiana Munoz s-a născut în anul 1990 în Republica Domunicană și era campioana Brazilliei la Superboke, dar și instructor. Aceasta a câștigat titluri în Brazilia, în 2013 și 2014, la clasele 600 și 1.000 centimetri cubi. În plus, Indiana Munoz a mai câștigat și cursa de 100 de mile de la Interlagos, în anul 2016, dar și trei alte titluri în Cupa Kawasaki Ninja 300 și Cupa Yamaha R3.

Deoarece în acest moment lumea se află în plină pandemie de coronavirus, cursa s-a efectuat fără spectatori. Cursa a fost imediat anulată, după cele întâmplate. De asemenea, fratele Indianei, pe nume Kioman Munoz, este și el de trei ori campion al Braziliei la motocros.

„Prin această declarație, Organizația Goiás SuperBike, deplânge moartea pilotului Indy Muñoz # 199, campion și instructor brazilian. Pilotul a avut o cădere în cursa acestei prime etape a evenimentului, unde aa fost asistată rapid și transferată la spital, dar, din de păcate, nu a rezistat. Organizarea evenimentului valorizează întotdeauna siguranța totală a piloților „, se arată în declarația organizației.

Agentul pilotului a confirmat moartea lui Muñoz și explică că această cădere a determinat motocicleta să meargă împotriva corpului, într-o situație similară cu cea suferită de Luis Salom la Barcelona în 2016.