Şoc la FC Barcelona, preşedintele Bartolomeu şi-a prezentat demisia. Era în funcţie din 2014

Josep Maria Bartolomeu, preşedintele grupării FC Barcelona, şi Comitetul său Director şi-au prezentat demisia marţie seara, în urma rezultatelor slabe ale echipei şi a tensiunilor care au culminat cu tentativa lui Lionel Messi de la gruparea catalană, în această vară. La vremea respectivă s-a vorbit chiar că Messi ar fi rămas tocmai în schimbul promisiunii plecării lui Bartolomeu.

27 oct. 2020, 18:49
Şoc la FC Barcelona, preşedintele Bartolomeu şi-a prezentat demisia. Era în funcţie din 2014

Apar azi pentru a vă comunica demisia mea şi a Comitetului Director. Este o decizie la care am reflectat, calmă, luată împreună cu toţi colaboratorii mei”, a afirmat Josep Maria Bartomeu.

O comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate, va conduce clubul până la organizarea noilor alegeri, la trei luni de la formarea sa.

Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi, care au strâns 16.521 semnături necesare, adică 15% din numărul total de socios.

Resentimentele faţă de Bartomeu au crescut în ultimul an după ce situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit, iar prestaţiile echipei au dezamăgit, culminând cu un eşec cu 2-8 în faţa lui Bayern Munchen, în august, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, şi cu cererea lui Lionel Messi de a pleca de la Barcelona.

Bartomeu, 57 ani, este un om de afaceri care a fost ales preşedinte în 2014, după demisia lui Sandro Rosell. El devine al treilea preşedinte din istoria de peste o sută de ani a clubului care se confruntă cu o moţiune de cenzură. În cele două cazuri precedente nu s-au strâns voturile necesare pentru înlocuirea preşedintelui.

În prezent, FC Barcelona se află pe locul 12 în clasamentul primei ligi spaniole, cu 7 puncte în 5 etape.