Şoc pentru medicul din Belgia care-l tratează pe pacientul ars din România: „Doamne, iartă-mă, ce faceţi acolo la spital?”

Pacientul ars din Constanţa care a fost transferat în Belgia l-a şocat pe medicul care-l îngrijeşte. Acesta a ajuns în Belgia tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accidentul a cărui victimă fusese.

02 feb. 2021, 12:08
Şoc pentru medicul din Belgia care-l tratează pe pacientul ars din România: „Doamne, iartă-mă, ce faceţi acolo la spital?”
Şoc pentru medicul din Belgia. Captură: Digi 24

Şoc pentru medicul din Belgia care-l tratează pe pacientul ars din România. Este vorba despre medicul de origine română Ciprian Isacu, medic primar chirurgie plastică. După examinarea pacientului român, medicul a constatat că acesta avea patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Şoc pentru medicul din Belgia care-l tratează pe pacientul ars din România. Acuză că apcientul nu a fost îngrijit corespunzător în România

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat şocat doctorul Ciprian Isacu într-o intervenție la Digi24.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța. Ulterior, a fost dus cu un elicopter SMURD la Iaşi și internat la terapie intensivă în clinica de arşi a Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Citeste si Vlad Voiculescu, noi detalii despre tragedia de la Matei Balş: La pavilionul 5 nu era o măsură în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu!

După o săptămână de așteptare pentru a fi transferat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii. În ziua următoare, după ce a decolat spre Belgia, aeronava s-a defectat, iar piloții au hotărât să revină la București. Pacientul a ajuns în cele din urmă în Belgia cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România.